- hirdetés -

Különösen ügyelni kell fesztiválokon, nagyobb rendezvényeken, piacokon vagy akár utazás közben is pénztárcánkra vagy a mobiltelefonokra. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai segíthetnek abban, hogy a lopásokat megelőzzük.

A nagy tömeget vonzó nyári fesztiválokon, rendezvényeken, piacokon, zsúfolt buszokon, vonatokon különösen ügyelnünk kell pénztárcánkra vagy mobiltelefonunkra! A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya kéri, utazás, vásárlás vagy szórakozás közben is ugyanúgy vigyázzunk személyes dolgainkra.

Fontos, hogy az iratokat, pénzünket, a bankkártyát ne könnyen hozzáférhető zsebben tartsuk! Inkább tegyük jól zárható, cipzáras táskába, amit a tömegben könnyebben magunk elé tudunk fogni! Gyakori jelenségnek számít, hogy a piacokon a vevők, amíg egyik árustól a másikig elmennek, a bevásárlókocsiba, a már megvett dolgok tetejére teszik pénztárcájukat. Onnan pillanatok alatt le lehet venni észrevétlenül. Egy bővebb ruha külső zsebéből is ugyanúgy ki lehet venni egy pénztárcát vagy telefont anélkül, hogy a tulajdonosa észrevenné.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai segíthetnek a lopások megelőzésében (Fotó: police.hu)

Fontos, hogy a pénztárcában a bankkártya mellett soha ne legyen ott a PIN-kód. Ha a kártya eltűnik, haladéktalanul tiltassák le bankjukkal! Ha lehet, csak annyi készpénzt vigyünk magunkkal, amennyire előreláthatólag szükségünk van. Vásárlás közben sem tanácsos a a pénztárcát, táskát, mobiltelefont a bevásárlókocsiba tenni. Nézelődés közben ugyanis nehéz folyamatosan a bevásárlókocsira is figyelni.

Ha lopás történik azonnal hívják a 112-es segélyhívón a rendőrséget és kérjék a közelükben lévők segítségét is!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.