Könnyebbség a szülőnek, kikapcsolódás a gyereknek – Átadták a gyermekmegőrzőt az Orosházi Kórházban

Az Orosházi Kórház rendelőintézetének földszintjén gyerekbarát helyiséget alakítottak ki, ahová a kórház dolgozói, illetve a rendelésre érkező betegek a kezelés, vizsgálat ideje alatt bevihetik gyermeküket. Hétköznaponként a délelőtti órákban felügyeletet biztosítanak, így a felnőttek nyugodtan intézhetik dolgukat. A gyerekmegőrző június 18-a, hétfőtől vehető igénybe, hétköznaponként 8-12 óra között.

Az Orosházi Kórház 2015 és 2017 között háromszor egymás után is megkapta a Családbarát Munkahely minősítést, az elmúlt hetekben a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály lett családbarát egy nyertes pályázatnak köszönhetően. A várandós édesanyák már használhatják a teljesen felszerelt vajúdószobát, most pedig újabb családbarát fejlesztés történt: átadták az Orosházi Kórház új gyermekmegőrzőjét.

A gyerekek vidáman játszottak a számukra kialakított helyiségben (Fotó: Rosta Tibor)

A június 14-ei átadón dr. Horpácsy Balázs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Dél-Alföldi területi igazgatója a család fontosságát hangsúlyozta.
– Mindig a család az első a bajban, és minél nagyobb a család, annál nagyobb a segítség. Ha mégsem tudjuk a család segítségét igénybe venni, akkor jól jön ez a gyerekmegőrző, ahol a szülők el tudják helyezni gyermeküket, amíg ügyeiket intézik – fogalmazott. Kiemelte, az Orosházi Kórház az édesanyákat és családokat célzó fejlesztéseivel már bizonyította, hogy méltó a Családbarát Munkahely minősítésre.
– A kórház ezen intézkedései egybeesnek a kormány céljaival, a gyerekvállalást támogatják, ezzel is elősegítve és támogatva a demográfiai fordulatot – mondta.

A kórház főigazgatója hangsúlyozta, nem elég megkapni a Családbarát Munkahely minősítést, tenni is kell azért, hogy erre a megtisztelő címre méltó legyen az intézmény. Ehhez kapcsolódik a mostani fejlesztés is.
– Egy 21. századi kórháznak nem csupán a betegellátásra kell gondolni, az egyéb igényekre is figyelnie kell. Ezért hoztuk létre a gyerekmegőrzőt, így ha egy szülő vizsgálatra vagy látogatóba érkezik a kórházba, mostantól nem okozhat nehézséget számára, hova teszi gyermekét. De a kórház dolgozói is igénybe vehetik a szolgáltatást, ha bármilyen okból adminisztratív teendőket kell intézniük a kórházban – mondta dr. Duray Gergő.

A megnyitón beszédet mondott Dávid Zoltán polgármester, dr. Horpácsy Balázs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Dél-Alföldi területi igazgatója és dr. Duray Gergő az Orosházi Kórház főigazgatója (Fotó: Rosta Tibor)

Orosháza polgármestere kiemelte, jól látszik a kórház fejlődése, hiszen rendszeresen jelentkeznek kisebb nagyobb fejlesztéssel, újdonsággal.
– A kórház amellett hogy sok embernek ad munkát, a térségben élőknek is megadja a biztonságérzetet. Ez az új szolgáltatás fontos és jó dolog, nagy segítség lesz az ide érkező szülőknek. Ahol a család egészséges, ott a város és a gazdaság is jobban teljesít. Ehhez járul hozzá a maga lehetőségeivel az Orosházi Kórház – fogalmazott Dávid Zoltán.

A gyerekmegőrző berendezését a kórház saját forrásból és a Családbarát Munkahely címmel elnyert összegből vásárolta. Emellett egyik nagy támogatójuk, Ifj. Jámbor Rudolf most is segített, felajánlásának köszönhető a mesefigurás függöny a megőrző ablakán.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás