Egy év múlva beköltözhetnek az első lakók

Minden akadály elhárult az orosházi munkásszálló megépítése elől, miután Dávid Zoltán polgármester és Iványi István, az Iványi Építőmester Kft. ügyvezető-igazgatója június 11-én aláírták a kivitelezési szerződést.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az önkormányzat tavaly 274 millió forint támogatást nyert a Központi Munkaerőpiac Fejlesztési Programban benyújtott pályázatán munkásszálló létesítésére. A száz fős kapacitású épület a Gyopárosi úton lesz kialakítva, a működtetésért az önkormányzatért felel majd.

– Bár a helyi ellenzék próbálta ezt a fejlesztést is megakadályozni, a városvezetéssel és a megyei kormányhivatallal közösen mégis sikerült kilobbiznunk ezt a hiánypótló beruházást. Nem megoldás, hogy Orosháza a megye legiparosodottabb városa, és a nagyvárosok közül egyedül Orosháza nem rendelkezik olyan munkásszállóval, amely áthidaló megoldást jelenthet azok számára, akik Orosházán dolgoznak, a jövőben itt kívánnak letelepedni, de egyelőre még új lakás vásárlásába, sőt, albérletben sem tudnak gondolkodni. – nyilatkozta az Oroscafénak Simonka György, a térség országgyűlési képviselője.

Miután a közbeszerzési eljáráson az orosházi Iványi Építőmester Kft. ajánlatát pozitívan bírálták el, Dávid Zoltán polgármester és Iványi István ügyvezető-igazgató aláírták a kivitelezési szerződést. 2018. június 11-től a projekt kivitelezőjének 365 napja van a munkásszálló megépítésére és átadására.

Az önkormányzat az orosházi vállalkozásokért tesz – orosházi vállalkozóval (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az orosházi vállalkozások jelezték igényüket egy munkásszálló megépítésére, ezért az önkormányzat benyújtott egy pályázatot, amelyet sikeresen bíráltak el. A közbeszerzési eljárást gyorsan sikerült lebonyolítanunk, és örülünk, hogy egy orosházi vállalkozást tudtunk megbízni a munkával. Bízok benne, hogy 2019-ben egy olyan épületet tudunk átadni, amely megfelel a munkáltatók és a kor elvárásainak – fogalmazott Dávid Zoltán.

Iványi István elmondta, néhány héten belül megkapják a kiviteli terveket, addig az építéselőkészítő munkálatok zajlanak.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás