Hetedik helyen zárták az országos csapatversenyt az OBE serdülő birkózói

Serdülő és diák korosztályban szálltak harcba Magyarország legjobb birkózó egyesületei az országos csapatbajnoki címért. Az Orosházi Birkózó Egyesület fiataljai egyik korosztályban sem vallottak kudarcot.

Miskolc adott otthont a Serdülő és Diák Országos Csapatbajnokságnak kötöttfogású birkózásban. Az Orosházi Birkózó Egyesület jó előjelekkel várhatta a találkozókat, hiszen az elmúlt hétvégén a térségben egyedülálló módon mindkét korosztályban sikerült kvalifikálniuk csapataikat a területi selejtezőkről.

A diákok közt 15, a serdülőknél 16 csapat fiatal versenyzői feszültek egymásnak az országos csapatbajnoki címért. Előbbi korosztályban az orosháziak két vereséggel zártak a B jelű csoportban, igaz a végső győzelemre is esélyes Csepeltől és a már a területi selejtezőn is komoly erőket felvonultató kiskunfélegyháziaktól szenvedtek vereséget, 32-16 illetve 29-20 arányban.

Az egyesület serdülő korosztályú csapata a hetedik helyen végzett (Fotó: egyesület)

A serdülő csapatnak jobban kijött a lépés, őket szintén versenyük B-csoportjába sorsoltak a szervezők. A Kaposvártól vereséget szenvedtek, a Somogy megyeiek 31-15 arányban bizonyultak jobbnak. A Sziget SC, azaz a Szigetszentmiklós csapatát viszont sikerült legyőzniük, magabiztos birkózással 22-15-re múlták felül riválisaikat, így az előkelő hetedik helyen zárták a küzdelmeket. A klub beszámolója szerint dicséret illeti versenyzőiket, minden mérkőzésen a maximumot nyújtották.

A csapatok felkészítői Hangya János, ifj. Jeszenszky P. László, Kiss István és Sepeczán János voltak.

A diák csapat tagjai: Berke Milán, Bódi Csaba, Ella Alexandra, Posuch Petra, Tóth Dominik, Zsóri Axel

A serdülő csapat tagjai: Albert Viktor, Bakos Ferenc, Boros Norman, Czikora Dániel, Debreczeni Tamás, Fekete Bence, Molnár Tibor, Verasztó FerencAz OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás