- hirdetés -

Hosszú idő után áll ismét szabadtéri színpadra hazai pályán a First zenekar. A formáció négy éve zenélt utoljára nagykoncerten az orosháziaknak, akik most a szombat esti Péterfy Bori koncert előtt találkozhatnak az együttessel.

Honeybeast, Zanzibár, Billy Idol, Rúzsa Magdi. Illusztris társaság, ráadásul egy színpadon. Persze nem élőben, hanem a First jóvoltából. A banda komolyan vette a lehetőséget, hogy az Orosházi Nyár programsorozat keretében, helyi zenekarként alkalmat kapott egy szabadtéri nagykoncertre.
– Teljesen más, mind dinamikáját, mind hangzását, mind a játszott dalokat tekintve egy ilyen, mint egy klubkoncert. Eleve az dopping, hogy nagyszínpadon játszhatunk, rendkívül színvonalas hangtechnikával. Még huszonév zenekari múlt után is sokkal komolyabban próbálunk, készülünk erre a fellépésre, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból – mondta el portálunknak Melega Krisztián frontember.

Az együttes a szombati koncert előtti próbán (Fotó: Melega Krisztián/First Zenekar)

A csapatnak a klubokban megszokott négy óra helyett 75 perce lesz arra, hogy hangulatot csináljon a Péterfy Bori&Love Band előtt.
– Ennek megfelelően raktuk össze a dallistát. A megszokott folyamattól viszont ezúttal sem szakadtunk el: Krisztián hozta, mit szeretne énekelni, mi hangszeresek pedig eldöntöttük, hogy át tudjuk-e formálni a saját képünkre – osztotta meg a válogatással kapcsolatban Feldmann Tibor billentyűs.

Dübörög a basszus

Látva a repertoárt, a buli jónak ígérkezik. A korábban már játszott zenék mellett újdonsággal is készül a banda.
– Bandi, a gitárosunk dobta be egy próbán, hogy játsszuk el a The Roxette-től, a The lookot. Elsőre elég vad ötletnek tűnt, de megegyeztünk, hogy otthon mindenki megtanulja hozzá az alapokat, és amikor a következő próbán a húrok közé csaptunk, azonnal látszott, hogy nagyon ül – árulta el Melega Krisztián.

Aki kíváncsi, mennyire is ül, meghallgathatja szombat este. A First fél héttől áll színpadra a Főtéren. Addigra már csitul a hőség, úgyhogy torkokat előkészíteni, sört kézbe venni, és indulhat a buli!

Ízelítőül egy felvétel az utolsó orosházi nagykoncertről.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.