- hirdetés -

Számos észrevétel terjeng az interneten a Kossuth utcai játszótér állapotáról: csikkekről, szemétről és rongálásokról számolnak be a lakosok. Úgy tűnik, hiábavalónak bizonyul a kamerák kihelyezése, a biztonságtechnikai cég alkalmazása és a rendszeres takarítás, ha sokan képtelenek rendeltetésszerűen használni a játszóteret.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Benkő Ferencet, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatóját, aki arról tájékoztatott, hogy a Kossuth utcai játszótéren hetente öt alkalommal ürítik a kézi szemeteseket, takarítják a kavicsos felületeket és szedik össze a csikkeket.

A biztonságról elmondta, a játszóteret három kamerával figyelik, korábban volt rá példa, hogy a rendőrség kikérte a felvételeket egy táskalopás miatt.

A játszóelemeket és kavicsot elszórt csikkek „díszítik” (Fotó: Orosházi vagyok Facebook csoport)

Habár a játszóteret a városüzemeltetés által megbízott biztonságtechnikai cég munkatársa reggel nyitja és este zárja, de miután vandálok megrongálták a kerítést, a játszótér nyitvatartási időn túl is megközelíthető.

Benkő Ferenc hozzátette, a városüzemeltetés nem rendelkezik hatósági jogkörrel, a tettenérésben és a megelőzésben a közterület felügyelet az illetékes.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.