- hirdetés -

Néptáncos előadások, zene, íjászat és tombolahúzás várta többek között a VIII. Magyar Hagyományőrző Majális programjai iránt érdeklődőket, Gellértegyházán.

Idén nyolcadik alkalommal telt meg Gellértegyháza történelmi emlékparkja a május 1-i majális alkalmából, ahol színvonalas programok, étkezési- és szórakozási lehetőségek várták az érdeklődőket.

Az esemény persze nem jöhetett volna létre a tudatos és előrelátó szervezés nélkül, ami a Történelmi Gellértegyházáért Alapítványt dicséri.
– Az idei május 1-i ünnep már a nyolcadik a szervezet rendezvénysorozatában. Az alapítvány kuratóriuma és széles baráti köre hozta létre ezt a kikapcsolódási lehetőséget, amit sok segítővel és civil szervezettel tudtunk megvalósítani, az emberek nagy örömére, a munka ünnepét munkával ünnepelve. Igyekeztünk olyan fellépőket, árusokat meghívni, akik a rendezvénnyel, tehát a hagyományos magyar majálissal azonos értékrendet képviselnek – mondta Muszka Kálmán a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Idén is rengeteg dolgot kipróbálhattak az érdeklődők (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A rendezvény első felvonásaként a korábbi évek szisztémájához hasonlóan ezúttal is a népzenéé és a néptáncé volt a főszerep, a KISZE Citeraegyüttes, majd a Harangos Néptáncegyüttes lépett fel az Árpád-udvarházban. Ezután kezdő és gyakorló zenekarok szórakoztatták a publikumot, láthattak hagyományőrző bemutatót is a látogatók. A folyamatos programok keretein belül pedig többek között íjászatban, airsoftban és többfajta szórakoztató szabadtéri játékban is próbára tehették magukat.

A park emellett egy márkafüggetlen autóstalálkozó helyszínéül is szolgált, az esemény zárásaként pedig 16 órakor tombolasorsolásra került sor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.