- hirdetés -

A rájátszás 3. fordulójában a Rákóczi Vasas hazai pályán szenvedett súlyos vereséget. A telepi egylet a félidőig egyenlíteni tudott, de a második játékrészben nem találta az ellenszerét a vendégek gólra törő játékának.

A hazaiak méltán reménykedtek, hogy a mai napon megszerzik első győzelmüket a rájátszásban. A szarvasiak legutóbb tizennégyszer kapituláltak a listavezető Méhkerékkel szemben. A bizakodás sajnos egy félidőig tartott.

Rákóczi Vasas SE – Szarvasi FC   1 – 5    (1 – 1 )

Rákóczitelep, 120 néző. V.: Benyovszki Zoltán (Gebei József, Fűri Imre)

Rákóczi Vasas: Tóth K. – Kiss Z., Ludányi, Németh, Sajti (Dudás) – Vili, Bogár (Kolozsvári Cs.) – Boros, Kánya, Bálint – Mazán (Tasi, Albert). Edző: Gyimesi András.

Szarvas: Lévai – Viszkok (Moldván), Polonszki, Kukovecz, Szikora – Pecznik (Uhljar), Zima, Kriska – Furár, Somogyi (Klimaj), Farkas (Magyar). Edző: Rétes Pál.

Gólszerzők: Kánya (38.), ill. Zima (37., 59.), Farkas (51.), Furár (54.), Klimaj (88.).

A mérkőzés krónikája:

A kezdőrúgást Mazán János végezte el nyugdíjba vonulása alkalmából. A mérkőzést a vendégek kezdték lendületesebben, a 2. percben Zima került helyzetbe, de lövése elkerülte a kaput. A 17. percben Furár távoli bombáját védte Tóth kapus. A 20. percben Furár emelt fölé. A 37. percben egy szabadrúgás variáció végén Zima talált közelről a hálóba, 0-1. Egy perc múlva jött a válasz. Kánya két csel után 16 méterről tekert a kapu bal oldalába, 1-1.

A második félidőben jött a hidegzuhany (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A második félidőben jött az a tíz perces rövidzárlat, ami mostanában jellemzi a Rákóczi mérkőzéseit. Az 51. percben Furár jobb oldali lapos beadását Farkas belsőzte 6 méterről a kapuba, 1-2. Az 54. percben a vendégek lekopírozták az előző jelenetet. Kriska jobb oldali lapos beadását ezúttal Furár lőtte a hálóba, 1-3. Az 59. percben Kriska bal oldali passzát rúgta Zima közelről a kapuba, 1-4. Szegény embert még az ág is húzza, a sérüléséből felépült, csereként pályára lépő Tasi néhány percnyi játék után ismét megsérült, nem tudta folytatni a játékot. A 88. percben egy újabb szarvasi gól zárta a mérkőzést, amikor Furár mélységi passzát Klimaj értékesítette, 1-5.

Gyimesi András: Az első félidei játék alapján nem gondoltam volna, hogy önbizalom növelő győzelmet ajándékozunk a szarvasiak részére.

A Rákóczi Vasas április 28-án 17 órától hazai pályán fogadja a Bcs. Előre II. csapatát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.