- hirdetés -

Szemetet szedtek, festettek és műsort adtak a diákok múlt pénteken. Az Eötvös katolikus iskola idén is csatlakozott a Tesz-Vesz Tavasz kezdeményezéshez.

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda idén március 23-án kapcsolódott Tesz-Vesz Tavasz programhoz. A megnyitó után az iskola színjátszó csoportjának előadásában az alsó tagozatosok és az ötödik évfolyamosok megtekinthették a „Kolontos Palkó” című mesejelenetet, amelyet összeállított és betanított Tóthné Somogyi Mária.

Ezt követően minden osztály kitakarította a saját tantermét. Szekrényt rendeztek, port töröltek, ablakot mostak, festettek. Egy csoport a plébánián tevékenykedett. Óvodásaink pedig a Vadvirág- Esély Klub tagjait örvendeztették meg műsorukkal.
– A gyermekek átélték a közös tevékenység örömét, a rend és a tisztaság látványát. Reméljük sokan úgy érezték, hogy felelősek azért, ami a környezetünkben történik – emelte ki beszámolójában Holecska Mirjam az iskola pedagógusa.

A zord időjárás nem vette el a kedvét annak a 4100 fiatalnak, akik a Szeged-Csanádi Egyházmegye szervezésében 11. alkalommal 53 településen vettek részt a programban. Az önkéntes fiatalok 84 csoportban és iskolában olyan feladatokat valósítottak meg, amelynek célja, hogy az Egyházmegye megszépüljön.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.