- hirdetés -

Mindenki különböző, és mindenki egyedi. Erre hivatott felhívni a figyelmet az a balettelőadás, melyet a Light of the World Ballet társulat hozott el a Táncsics gimnázium diákjainak az Egyesült Államokból.

A balett nem éppen nevezhető a tinédzserek kedvencének, mégis megtelt a Táncsics gimnázium aulája  az Ana küzdelme című darabra. A Light of the World Ballet az Egyesült Államokból, a New York állambeli Syracuse városából érkeztek Magyarországra. Ahogy Amerikában, úgy a világ több pontján is bemutatkoztak már, de Európában most járnak először. Céljuk, hogy útmutatást adjanak a kor fiataljainak, és az útkeresőknek.

Az Ana küzdelme egy tinédzser lányról szól. A Nagy Harcos hosszú útra indul, lányát, Anát pedig három ajándékkal látja el, hogy megtudja magát védeni a „suttogóktól”. Anának szembe kell néznie a suttogókkal, akiknek egyetlen céljuk, hogy a fiatal lány azzá váljon, amivé ők szeretnék, és véletlenül se ismerhesse meg valódi önmagát. Ana továbbadja, miként kell felvenni a harcot a hangokkal szemben, miként kell kitartani és hinni önmagunkban.

Kifinomult, elegáns mozdulatok egy energikus, érzelemgazdag darabban (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ashley Rollinson, az egyesület igazgatója elmondta, komoly üzenete van az előadásuknak.
– Az apa-lánya kapcsolat mögötti valós rejtett üzenet, hogy Isten azt akarja, emlékezzünk arra kik is vagyunk, közelítsük meg bátran, ha nem tudjuk mi keresnivalónk és célunk van a világban – fejtette ki Rollinson. 
Hozzátette, a Light of the World Ballet tagjainak nagyon tetszik Magyarország. Lenyűgözi őket a helyiek vendégszeretete és közvetlensége, az országot nagyon szépnek, rendezettnek és tisztának tartják.

Az egyesület 2005 óta járja a világot, az Ana küzdelme című darabbal pedig közel három éve mutatják az utat a fiatalság számára. Magyarországon is több településen állnak ki a nagyérdemű elé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.