- hirdetés -

Túl van az életveszélyen – a mondat, amit Jázmin családja, barátai és ismerősei annyira vártak. A tavaly év végi balesetben megsérült lány napról napra jobban van.

A súlyos koponyasérülést szenvedő Jázmin 65 napot töltött a szegedi kórház intenzív osztályán. Az orvosok szó szerint az életéért küzdöttek, majd később azon fáradoztak, hogy szállítható állapotba kerüljön. Édesanyja elmesélte, nagyon sok akadály hátráltatta a gyógyulását, amivel nemcsak lánya, de az osztályon dolgozó szakemberek is komolyan megküzdöttek. 

Március eleje óta Jázmint már Budakeszin, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben ápolják. Itt is állandó megfigyelés alatt van. Megtudtuk, hogy jelenleg az orvosok arra koncentrálnak, hogy a fiatal lány megerősödjön, a tudatos tevékenységei visszatérjenek. Speciális tornával, kommunikációs gyakorlatokkal, zenével, a család és a közeli barátok bevonásával foglalkoznak vele, annak érdekében, hogy minél hamarabb elkezdődhessen az általános rehabilitáció.

– Minden nap mellette vagyunk, az apukájával heti váltásban tartózkodunk Budapesten. Így párhuzamosan két helyen tudunk szülőként jelen lenni. A látogatási időt maximálisan ki tudjuk használni, míg Orosházán Jázmin testvérei életébe is igyekszünk visszahozni azt, amit az előző két hónapban nélkülözniük kellett – mesélt az OrosCafénak a család mindennapjairól Murányi Erika.

Összefogott a város

Rengetegen figyelemmel kísérték a közösségi médiában a tavaly év végi székkutasi baleset sérültjeinek – különösen a két életveszélyes állapotba került lánynak, Jázminnak és Nellinek – a sorsát. Komoly összefogás alakult ki értük Orosházán. A Tótkomlósi Autósport Egyesület jótékonysági élményautózást szervezett, míg a ReDance Hip-Hop Crew Sportegyesület adománygyűjtő estét hozott össze a bajba jutott fiataloknak.

– Ezt nem lehet elégszer megköszönni. Csak kapkodtam a fejem, hogy mennyi anyagi és lelki segítséget ajánlottak fel. Volt, aki a gyerekeket iskolába vitte, majd haza, illetve gondoskodott arról, hogy legyen pár szórakoztató pillanatban is részük. A legmegdöbbentőbb az volt, hogy semmit nem kértünk, szinte csak el kellett fogadnunk, ami a jó érzésű emberek felől érkezett felénk. Nem is tudtunk mindent elfogadni, mert fizikai képtelenség lett volna! Nagyon hálásak vagyunk – emlékezett vissza Jázmin édesanyja.

Ahogy azt korábban megírtuk, december 30-án egy személyautó haladt a 47-es főúton Székkutas irányából Orosháza felé, amikor az autó vezetője egy enyhén balra ívelő kanyarban rosszul választotta meg a sebességet, elvesztette uralmát a gépjármű felett és az autó az út menti árokba csapódott. Az autóban hatan ültek, többen biztonsági övet nem használtak, a sofőr pedig jogosítvány nélkül vezetett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.