- hirdetés -

Akár jövő héten megkezdődhet az Orosháza és a Dombegyház közötti útszakasz felújítása. A dinnyés útra keresztelt úthálózatnak köszönhetően Tótkomlós és Mezőkovácsháza felé már felújított úton közlekedhetnek az orosháziak, de a bel- és külterületi utak komplex felújítása tovább folytatódik a térségben.

Hétfőn megtörtént a munkaterület átadása, minden akadály elhárult, hogy a gépek megkezdhessék a dinnyés út felújítását Orosháza irányából Pusztaföldváron, Csanádapácán és Medgyesbodzáson át a dombegyházi határ irányába. Ha az időjárás engedi, jövő héten indulhatnak a munkagépek a területen.

– A dinnyés út terveit évekkel ezelőtt készítettük el, ahogyan Dél-Békés többi szakaszára vonatkozó fejlesztési elképzeléseinket is. 2010 óta lépésről lépésre, kilométerről kilométerre haladunk. Felújítottuk az Orosháza-Kardoskút-Tótkomlós, az Orosháza-Kaszaper-Mezőkovácsháza szakaszokat, megépítettük a dombegyházi határhoz vezető utat, felújítottuk a 47-est Békéscsaba és Vásárhely irányába is, a dinnyés út több szakaszán (pl. Medgyesbodzás, Nagykamarás) voltak felújítások rövidebb vagy hosszabb szakaszon, és most újra indulnak a munkagépek a dinnyés úton. De sorolhatjuk a belterületi utcák aszfaltozását, útépítéseit is, vagy éppen az M5-ös irányába a Szentesi utat – sorolja a már elvégzett és folyamatban lévő munkálatokat Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője.

A csanádapácai körforgalom látványterve

Dél-Békés építésén és szépítésén nagyon sok ember dolgozik, ez egy hosszú munkafolyamat. Persze van még feladat bőven – ismeri el a térség képviselője – de látható, kézzelfogható eredményei is vannak a kitartó munkának, amit a helyiek a mindennapokban megtapasztalhatnak.

– Nagyon hosszú utat jártunk be, és bár tudjuk, hogy minden napra van feladatunk az útfejlesztések vonatkozásában, hiszen évtizedes a lemaradás, amikor előrelépés történik – legyen az egy belterületi szakasz, vagy több százmilliós, közös munkával kiharcolt beruházás – mindig örülök, mert tudom, hogy a dél-békésieknek ezek létfontosságú fejlesztések – fogalmazott Simonka György a munkaterület átadása kapcsán.

A beruházók és a kivitelezők is nagyon bíznak abban, hogy most már az időjárás is tavaszira fordul, és nem akadályozza a kivitelezést a dinnyés úton.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.