- hirdetés -

A Magyar PB-Gázipari Egyesület a palackos PB-gázt használó fogyasztói figyelmét szeretné felhívni, hogy az ország több területén is, de elsősorban Békés megyében záró fólia nélküli, illegálisan töltött palackok kerültek nagy mennyiségben forgalomba.

A záró fólián szereplő PB-gázforgalmazónak ugyanis garantálnia kell a palackban lévő gáz korrekt mennyiségét, a szabványnak megfelelő minőséget és az adott palack biztonságos felhasználhatóságát. A záró fólia nélküli palackok esetében viszont a töltést végző ismeretlen és nem áll fenn a garancia.

Ez veszélyt jelent a fogyasztókra és környezetükre. A Békés megyében illegálisan töltött palackok között ráadásul túltöltötteket is találtak, melyek közül egy már felhasadt, de szerencsére nem okozott személyi sérülést.

A Magyar PB-Gázipari Egyesület tagvállalatai ezért felhívják fogyasztóik figyelmét arra, hogy minden esetben nézzék meg, van-e ép zárófólia a palack szelepén a palackos PB-gáz vásárlása esetén. Amelyiken nincs, semmi esetben se vegyék meg!

Aki már vásárolt olyan palackot, melyen nem volt záró fólia, ne használja, hanem keresse meg az eladóhelyet. Ebben az esetben tele palackjának biztonságosságát számla vagy nyugta ellenében a tagvállalatok díjmenetesen ellenőrzik, ha szükséges, akkor pedig kicserélik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.