- hirdetés -

Kedd délelőtt megtelt a Petőfi Művelődési Központ koncertterme apró gyermekekkel és plüssfigurákkal, még a teremben lévő kivetítőn mesehősök váltották egymást. A babaköszöntő rendezvényen csaknem száz család foglalta el helyét és vette át az ajándékcsomagokat.

A babaköszöntő rendezvénynek a Petőfi Művelődési Központ adott otthont március 6-án délelőtt, összesen száz családot hívtak meg, akiknek gyermekeik 2017. július 1. és december 31. között születtek. Érkezéskor minden apróság egy rágókát kapott ajándékba. Az ifjú orosháziakat és szüleiket Dávid Zoltán polgármester köszöntötte.

– Nincs annál nagyobb öröm, mint amikor gyarapodik a család és egy aprócska kis életről gondoskodhatunk. Láthatjuk ahogyan cseperedik, ahogyan felfedezi a világot, ahogy sorra beváltja a hozzá fűzött reményeket. A gyermek nagy ajándék, áldás és örömmel látom, hogy Orosházán jó néhány család részesült gyermekáldásban, kívánom hogy a következő alkalommal még többen legyünk – hangsúlyozta a polgármester.

Megtelt a koncertterem apró gyermekekkel március hatodikán. (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Dávid Zoltán elmondta, Orosháza önkormányzata azért indította el babaköszöntő programját, hogy támogassa az orosházi családokat és osztozzon örömükben. Hozzátette, bíznak abban, hogy egyre több apróság tölti meg a játszótereket, bölcsődéket, óvodákat és az iskolákat a városban.

A beszéd után, a Vörösmarty Mihály általános iskola 2. a osztályos tanulóinak közös dala következett, melynek címe „Földlakó” volt. Ezt követően Orbánné Benkő Ágnes szóló énekes előadásában hallgatták meg kicsik és nagyok a „Milyen szép a világ” című klasszikust.

A kedves előadások után a családok átvehették Dávid Zoltán polgármestertől az ajándékcsomagokat, melyek mindegyike tartalmazott egy darab babanaplót, 18.000,- Ft értékű Erzsébet utalványt, illetve egy darab köszöntő kártyát is.

Palotás Rózsa Diána édesanya, aki kisfiával Botonddal érkezett a rendezvényre elmondta, nekik nagyon jól esik, hogy a kis polgárokat is megtiszteli a város azzal, hogy összehívja és köszönti őket mint új lakókat.

A családok átvették Dávid Zoltán polgármestertől az ajándékcsomagot. (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Oroveczné Egervári Zsuzsanna, aki kislányát Boglárkát hozta el az eseményre kiemelte, nagy öröm, hogy itt találkozhatnak a gyermekükkel egykorú babákkal és láthatnak ismerősöket, akikkel rég nem beszéltek már.

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 4/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete az alábbiakat mondja ki:
36./A. § (1) Az Önkormányzat életkezdési támogatást nyújt azon újszülöttnek, akinek anyakönyvezése időpontjában Orosháza város közigazgatási területén bejelentett lakóhelye van.

A fentiek alapján csak azon újszülött részesülhet az életkezdési támogatásban, aki bejelentett lakóhellyel rendelkezik az anyakönyvezés időpontjában Orosháza város területén. Azok a családok, akik nem tudták átvenni az ajándékcsomagot a rendezvényen, megtehetik a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.