- hirdetés -

A Vakok és Gyengénlátók Békés-megyei Egyesülete, orosházi csoportja kedden délelőtt tartotta télűző farsangi összejövetelét a Pacsirta utcai Pártok Házában.

Bár a farsangi időszak hivatalosan véget ért, az orosházi látássérülteket ez nem gátolta abban, hogy összegyűlve, jókedvvel igyekezzenek elűzni a telet.

Az egyesület tagjai által készített sütemények mellett üdítő és tea, valamint kedves műsor várta a társaságot. Ki verset mondott a kis műsorban, ki saját novelláját, de voltak akik komplett jelenetet tanultak be és adtak elő. A végén felhangzó lelkes taps volt a fizetség az önként vállalt munkáért. Megtisztelte jelenlétével az eseményt, és nem fukarkodott a tapssal Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere sem. Rövid beszédében méltatta a vakok és gyengénlátók összetartó, egymást tisztelő és szerető közösségét.

Hárman a szekéren. A humoros jelenet nagy sikert aratott (Fotó: Rajki Judit)

Fülöpné Sipos Erikától, az orosházi csoport vezetőjétől megtudtuk, hogy az Orosházi körzeti csoportot huszonegy településről, kilencvennégy tag alkotja. A csoport tagjai sok munkát fektettek a felkészülésbe, hogy a mai műsor jól sikerüljön. A műsor után következő tombola sorsoláshoz a nyereményeket sorstársak ajánlották fel, illetve támogatóiktól kapták.
– Havonta egyszer találkozunk, tartunk klubnapot. A tavalyi év elejétől a városi könyvtárban kaptunk helyet, amiért nagyon hálásak vagyunk. Az ott dolgozók nagyon sokat segítenek, szinte lesik a kívánságainkat. Próbálunk minden évre hasznos és érdekes programot összeállítani. Idén lesz dietetikus előadás, májusban anyák napi műsorral készülünk. Kirándulást szervezünk a szegedi vadasparkba, majd egy együtt grillezést tervezünk a látókkal, hogy csak az első félévet említsem – sorolja a csoportvezető.

A farsangi mulatság a tombola kisorsolása után kellemes, vidám beszélgetéssel folytatódott, tovább erősítve a csoport tagjai között az összetartást, az összetartozás érzését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.