- hirdetés -

Egy hét múlva újra pattog a labda a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. A Rákóczi Vasas a 6. helyről várja a tavaszi folytatást. Az egyesület életében télen több változás történt, erről Csizmadia Imre sportköri elnökkel beszélgettünk.

Mint arról az őszi szezon végén beszámoltunk, Dávid Zsolt edző lemondott az edzői posztjáról, a vezetőség kérésére Kvasznovszky József vette át a csapat szakmai irányítását. A szakember két heti közös munka után úgy döntött, hogy a létszámhiány, emellett a bizonytalan helyzet miatt nem tudja felelősségteljesen ellátni a vezetőedzői feladatokat és lemondott. A váratlan fordulat következtében ismét új helyzet alakult ki Rákóczitelepen, de sajnos ezúttal nem a zöld gyepen. Hosszas egyeztetés, tárgyalások után néhány napja felszállt a füst a csapat háza táján.

– Mi vezetett a Rákóczi vesszőfutásához?

– A Rákóczi Vasas SE „vesszőfutásának” okai az előző évekre visszatekintve magyarázhatóak. Ismert, hogy az egyesület működésének anyagi fedezete a megyei I. osztályú rivális csapatokkal összehasonlítva mindig is jelentős hátrányban volt és ez a helyzet a 2017-ben tovább romlott. Ennek következtében a szűkös játékosállományon minőségi játékosok igazolásával nem tudtunk segíteni, így az előző bajnokság 3. helyezett csapata változatlanul szűk létszámmal vágott neki a következő bajnokság őszi szezonjának. Dávid Zsolt személyében új szakmai irányítója lett a csapatnak. A vezetőedző és a csapat közötti teljes egyetértés a menet közben felmerült és kialakult nehézségek okán a bajnokság végére sajnos némileg megbomlott. A helyzetünket az is nehezítette, hogy az új bajnokság az előzőhöz képest jelentősen megerősödött, kiegyensúlyozottabbá vált, a versenytárs csapatok megerősített játékos-keretekkel vágtak neki az új bajnoki megmérettetésnek és ezt a nehézséget tovább fokozta a csapatunknál lévő sérülések, munkahelyi elfoglaltságok, iskolai feladatok okán kialakult létszámhiányos állapot, amely többször is negatívan befolyásolta a csapat szereplését. A negatívumok sajnos összeadódtak, az anyagi és humán jellegű problémák terhei megviselték az egyesületet. Ennek lett az eredménye a felkészülési időszak elejére kialakult nehéz helyzet, amelyet tovább bonyolított, hogy az új vezetőedző, Kvasznovszky József sem vállalta a vezetőedzői feladatok ellátását.

Megfiatalított kerettel kezdi a tavaszt a csíkos mezes Rákóczi (Fotó: Rajki Judit)

– Milyen megoldás született?

– Mindezek ismeretében, a csapat számára hosszú és viszontagságos téli pihenő után végül elkezdődött a tavaszi szezonra való gyorsított felkészülés, amelyhez az OMTK-ULE 1913 sportszervezettől kapott az egyesületünk jelentős támogatást, hiszen a játékosállomány létszámán is sikerült javítani, emellett a megbeszélések eredményeképpen az új vezetőedzőt is az ULE szakemberei közül sikerült megtalálni Gyimesi András személyében.

– Kik távoztak és kik érkeztek?

– Távozott a csapattól Simon Róbert (OMTK-ULE 1913) és Bozsóki Dániel (Algyői SK). Érkezett Baki Norbert (OMTK-ULE 1913), Harmati Albert (OMTK-ULE 1913) és Kánya Péter (OMTK-ULE 1913). Utánpótlás labdarúgóként kettős versenyengedéllyel segíti a csapat szereplését Bogár Patrik, Kolozsvári Csaba, Kolozsvári János (mindhárman OMTK-ULE 1913).

– Mi lehet a csapat célja a tavaszi szezonban?

– A tavasz elsőszámú célja egyértelműen az, hogy újra a hosszú ideje ismert egységes, baráti szellemű Rákóczi Vasast láthassák viszont a pályán a szurkolóink, emellett a minden ismert nehézség ellenére elért 6. helyet és az ehhez tartozó felsőházi rájátszás lehetőségét tartsuk meg az alapszakasz utolsó 5 mérkőzésén. A tervezett felsőházi rájátszásban pedig azt várjuk, hogy nyugodtan, felszabadultan játsszon a csapat és a kivétel nélkül sokkal jobb anyagi kondíciókkal rendelkező versenytársakkal szemben is mutassuk meg a képességeinket, okozzunk számukra meglepetéseket, lehetőség szerint próbáljunk a tabellán feljebb lépni – fejezte be a célok vázolását az elnök.

A Rákóczi Vasas SE február 24-én 14 órakor az OMTK-ULE Sportcentrumában fogadja bajnoki mérkőzésen a Bcs. Jamina gárdáját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.