- hirdetés -

Mozgalmas lesz a nyár: minden hétvégére ingyenes koncerteket terveznek, és elindul a rendezvénytér kialakítása Gyopárosfürdőn. A programokat közös munkával alakítják ki, minden korosztálynak kedvezve.

Várhatóan tavasz végén – nyár elején indul el az úgynevezett barnamezős projekt Gyopárosfürdőn, melynek keretében régóta várt fejlesztésként a város új rendezvényterét is kialakítják. A beruházásra több mint 400 millió forintot nyert a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. A gyopárosi volt laktanya hátsó részét rehabilitálják, itt kap helyet a rendezvénytér.

– Hamarosan egy többfunkciós közösségi tér jön létre szabadtéri színpaddal, kávézóval, és a 3D mozi is Gyopárosfürdőn kap helyet. Közösen dolgozva Simonka György országgyűlési képviselővel a helyiek régi igényét valósítjuk meg a fejlesztéssel – ismerteti a részleteket Fejes Róbertné alpolgármester.

Többfunkciós közösségi tér jön létre a volt laktanya hátsó részén (Látványterv)

A munkálatok átalakítják az Orosházi Nyár 2018-as programsorozatát is.
– Új koncepciót dolgozunk ki a nyári programokra, melyért idén az Orosházi Városüzemeltetési Szolgáltató Zrt.felel. Arra kértem a társaság munkatársait, hogy minél több ingyenes programot valósítsunk meg, valamint fésüljük össze a nagy városi rendezvényeket a Petőfi Művelődési Központ és a civil szervezetek programjaival – hangsúlyozta az alpolgármester.

A Városüzemeltetési Zrt.-nél rendezvényszervezőként dolgozó Kiss Lászlótól megtudtuk, hogy május közepétől szeptember végéig minden hétvégén ingyenesen látogatható koncertekkel készülnek az orosháziaknak. A szervezők elmondták, hogy hamarosan a részletere is fény derül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.