- hirdetés -

Hat napirend a kisebbségi önkormányzat testületi ülésén: beszámoló, költségvetés, roma farsang és cigánybál.

Orosháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata hat napirendet tárgyalt a Pártok Házában. Simondán Gusztáv elnök az ülés kezdete előtt az OrosCafénak elmondta, hogy több rendezvényt szerveznek a helyi romáknak, de a kapu mindenki előtt nyitva áll. 

Az ülés két képviselő jelenlétében vette kezdetét, ahol szavaztak az elmúlt időszak munkájáról, a 2018 évi költségvetésről, a 2016. és 2017. év támogatásairól és két közelgő rendezvényről: a farsangról és a cigánybálról.

Elfogadták a napirendeket (Fotó: Rosta Tibor)

Az elnök arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a szokásos farsangi mulatságukat február 17-én, szombaton tartják a Pacsirta utcai Pártok Házában. A rendezvényen délelőtt 10 órától étellel és itallal várják a helyi és térségi vendégeket. A gyermekek számára játékokkal, rajzolási lehetőségekkel készülnek. Az előterjesztést és a százezer forintos rendezési költséget elfogadták.

Az idei év első cigánybálját március 2-án, pénteken 20 órától rendezik meg. Az esten természetesen a térségből is várják a vendégeket, a zenét az Aranyszemek Táncegyüttes biztosítja. Az előterjesztést és a költségeket elfogadta a testület.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.