- hirdetés -

Dr. Dancsó Józsefet nevezte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Eximbank operációs vezérigazgató-helyettesének és az igazgatóság tagjának. Az egykori orosházi polgármester – aki Puskás Andrást váltja a bank vezetőségében – megbízása február 1-jén lépett hatályba. Az exporthitel-ügynökségi feladatokat ellátó Magyar Export-Import Bank Zrt. (EXIM) vezérigazgató-helyettes pozícióját február 1-jétől dr. Dancsó József tölti be. Az állami tulajdonú pénzintézet biztosítja a magyar áruk és szolgáltatások külpiacokon történő értékesítését, s egyúttal ösztönző hatással bír a gazdaság növekedésére. A Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó bank elsősorban olyan kockázattal járó nemzetközi beruházásokat finanszíroz, melyeket a hazai kereskedelmi intézetek nem tudnak vállalni.

– Nagy megtiszteltetésnek tartom a megbízást. Úgy gondolom, hogy sok éves banki múltam kellő alapot ad a felkérésnek, és remélem, hogy ennek a bizalomnak meg tudok felelni – nyilatkozta az OrosCafénak dr. Dancsó József. A korábbi polgármester elmondta, feladatköre elsősorban az operatív banki tevékenységekre összpontosul, de mivel jelenleg a bank élén nincs vezérigazgató, így általános helyettesítőként a bank egészéért is felel.

A Magyar Államkincstár után az Eximbank vezetőségében dr. Dancsó József (Fotó: Rajki Judit)

Dr. Dancsó József 2010 és 2014 között volt Orosháza polgármestere, mandátuma lejárta előtt 2014-ben nevezték ki az Magyar Államkincstár élére. A központi költségvetési szerv elnöki tisztségét 2017 novemberéig töltötte be.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.