- hirdetés -

Orosháza legnagyobb adófizető cégeinek vezetőit hívta ebédre és kötetlen beszélgetésre idén is a városvezetés. Dávid Zoltán polgármester a partnerség fontosságát emelte ki, míg Simonka György országgyűlési képviselő hangsúlyozta, közös érdek, hogy biztos munkahelyet és jövőképet nyújtsanak a fiataloknak, aktív korúaknak. A városban, térségben megvalósuló fejlesztések a gazdasági élet szereplőinek fejlődését is elősegítik.

Évek óta hagyomány, hogy Orosháza tíz legnagyobb cégének vezetőit vendégül látja a városvezetés, idén február 2-án. Az Alföld Gyöngye Hotelben fogadta Dávid Zoltán polgármester, Bojtor István és Fejes Róbertné alpolgármesterek, dr. Horváthné dr. Barta Edit jegyző és Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója a város legnagyobb adózóinak képviselőit.

A polgármester köszöntve a cégvezetőket elsőként kiemelte, köszönik az egész éves teljesítményüket, azt, amit a városért tettek, és tesznek ma is.

– Fontos, hogy az orosházi emberek munkahelyet találjanak és azok meg is maradjanak. Önök ebben partnerek, hiszen ha megtalálják városunkban a számításukat, modernizálnak, fejlesztenek, bővítenek, akkor az itt élő embereknek biztos munkahelyük lesz, ezáltal pedig a családok megélhetése is biztosított. Büszkék lehetünk, hogy ilyen adózóink vannak – fogalmazott Dávid Zoltán hozzátéve, nagy szükség van a jól működő cégek adóforintjaira, hiszen ennek is köszönhető a város stabilitása és fejlődése.

Dávid Zoltán szerint a város fejlődése nem jöhetett volna létre a nagyadózók nélkül (Fotó: Rajki Judit)

Az önkormányzat tavalyi, tervezett iparűzési adóbevétele több mint 1,5 milliárd forint volt, ennek a fele a tíz legnagyobb adózó cégtől származik. Összesen 3827 adózótól 1 milliárd 591 millió 871 ezer forint folyt be a város kasszájába, ezzel is túlteljesítve az előzetes várakozásokat. Ötmillió forintnál több adót 34 vállalkozás fizetett 2017-ben, ami összesítve 990 millió 947 ezer 300 forintot tett ki.

– A város és a cégek közötti kapcsolat nem egyirányú – vette át a szót Bojtor István. – A befizetett 800 millió forint hatalmas felelősséget is rótt ránk az éves költségvetés elkészítésénél. A mi feladatunk, hogy ezzel az összeggel jól gazdálkodjunk és megfelelően kell szolgáltatnunk a városban élő emberek, szervezetek, cégek számára – hangsúlyozta az alpolgármester.

A cégek képviselőinek lehetőséget nyújtott a program az egymás közti eszmecserére is (Fotó: Rajki Judit)

A pénteki kötetlen találkozón Simonka György országgyűlési képviselő pohárköszöntőjében elmondta: közös érdek, hogy biztos munkahelyet és jövőképet nyújtsanak a fiataloknak, az aktív korúak biztos megélhetést, nyugalmat találjanak a térségben, hiszen az együtt gondolkodás, a közös munka mellett a szakképzett munkaerő az alapja a hozzáadott-érték növelésnek, ezáltal a cégek számára a magasabb profitnak, a versenyképesség növelésének. Dél-Békés országgyűlési képviselője rávilágított, hogy a közeljövőben megvalósuló többmilliárdos beruházások mind ezt a célt szolgálják Orosházán és a körzet egészében is.

A programon az OROSházaGLAS Kft., a Doherty Hungary, a Guardian Orosháza Kft., a Linamar Hungary Zrt., a Merian Foods Élelmiszeripari Kft., a Szkaliczki és Társa Kft.,a Cerlux Kft. és a Pannon Fine Food Kft. képviseltette magát. A tíz legnagyobb adózó közé tartozik még az  O-I Manufacturing Kft és az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt. is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.