- hirdetés -

A fiatal orosházi játékos két évvel ezelőtt, 13 évesen került Kispestre, a Magyar Futball Akadémiára. Bónus Marcellnek a fővárosban minden lehetősége megvan arra, hogy egyszer élvonalbeli felnőtt labdarúgó lehessen.

– Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulójaként már első osztályos koromban szerepeltem a diákolimpiai sulicsapatban, ezzel párhuzamosan az Orosháza FC, majd az OMTK-ULE korosztályos labdarúgó csapatának edzéseit látogattam. Ezt követően, 2010-től a Békéscsaba UFC igazolt labdarúgójaként játszottam, majd 2015-ben az Akadémia játékosmegfigyelőjének invitálására kerültem a Magyar Futball Akadémiára, az általános iskola 7. osztályát már Budapesten, a Puskás Ferenc Általános Iskolában jártam ki. Jelenleg az Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziumban tanulok – emlékezett vissza a közelmúltra a fiatal játékos, hozzátéve, az Akadémia csapata az NB I-es U16-os bajnokság első helyén áll, a játékostársaival az egykori válogatott labdarúgó, Farkas Tibor vezetőedző és Takács László pályaedző irányítása alatt pallérozódnak.

– Milyen az élet az Akadémián?

– Kezdettől fogva jól érzem magam az egyesületnél. A családias légkör és a figyelmes idősebb labdarúgók segítették a beilleszkedést. Több barátra is szert tettem, közülük néhányan jelenleg a felnőtt csapat tagjai. Az Akadémián élünk, eszünk, alszunk, edzünk és ott járunk iskolába. Többen távolra kerültünk a családjainktól, kevesebbet tudunk találkozni a szeretteinkkel, az edzők és a nevelőtanárok viszont támogatást nyújtanak a helyzet kezelésében.

Bónus Marcell álmai valóra válhatnak (Fotó: egyesület)

– Szabadidő?

– Naponta minimum egy edzésünk van. Heti háromszor napi két foglalkozás, továbbá hetente háromszor koordinációs, erőnléti tréning is szerepel a programban.  Kevés idő jut az edzések és a tanulás mellett a városba kimenni. Erre akkor van lehetőség, amikor csapat- vagy osztályprogramot szerveznek a részünkre, vagy amikor hosszabb kimenőt kapunk. Ilyenkor moziba, színházba, kiállításra megyünk. A felnőtt csapat az Akadémia területén edz, így társaimmal előszeretettel nézzük edzéseiket, az élvonalbeli játékosokkal találkozhatunk az étteremben, vagy akár a konditeremben is.

– Mit hozhat a jövő?

– Remélem, a tavaszi szezonban még több játéklehetőséghez jutok és meghatározó tagjává válok a csapatomnak. Távolabbi célom, hogy profi szerződést kapjak és bemutatkozzak a Honvéd FC NB I-es gárdájában, továbbá egyszer külföldi csapatban is szerepelnék. Kétlábas vagyok, erősségem a fejjáték és a kapura lövés, de tudom, hogy sok mindenben kell még fejlődnöm, leginkább a gyorsaságomon javítanék.

Bónus Marcell hírportálunknak kiemelte, szeretne olyan játékos lenni, mint a kispesti példaképe, Davide Lanzafame, vagy a Bayern Münchenben futballozó James Rodriguez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.