- hirdetés -

Újabb fejlesztés indulhat városunkban eredményes pályázatnak köszönhetően. Orosháza az elsők között nyert helyet abban az állami beruházás-sorozatban, amely új lőterek kialakításáról szól. Az épülő létesítmény a helyi turizmust is erősíti majd.

Tavaly ősszel született meg a kormányrendelet, melynek értelmében több mint száz lőteret építenek országszerte. A beruházások két ütemben valósulnak meg, melyet a Nemzeti Sportközpontok szervezete felügyel a Honvédelmi Sportszövetség segítségével. Először 40, majd 67 új lőteret hoz létre a kormány mintegy 1,2 milliárd forint értékben.

Városunk az elsők között nyert a pályázaton – tájékoztatta az OrosCafét Dávid Zoltán. A polgármester elmondta, hogy a tervek szerint egy úgynevezett B típusú, zárt lőteret alakítanak ki, ahol kiskaliberű lőfegyvereket használhatnak, de egyéb sportcélokat is szolgál majd a létesítmény. Így helyet kap egy tíz lőpályás 25 méteres lőtérfelület, egy 144 négyzetméteres tatami, egy mintegy ötven fő befogadására alkalmas konferenciaterem és az épület körül egy szabadtéri fitneszpark is lesz.
– Örömmel értesültünk róla, hogy az orosházi lőtér az első ütemben épül fel Gyopárosfürdőn még ebben az évben. A projekt 380 millió forintba kerül, melyet teljes egészében az állam fizet és a fenntartásról is gondoskodik, a városnak csak a területet kell biztosítania. Ezzel egy újabb kikapcsolódási lehetőséget biztosítunk a helyiek és a turisták számára egyaránt – mondta Dávid Zoltán, hangsúlyozva, hogy az itt lakók nyugalma zavartalan lesz.

Az új gyopárosi beruházások a lakosság érdekeit szolgálják majd (Fotó: Rosta Tibor)

Fontos, hogy a fürdő közelében olyan fejlesztéseket valósítsanak meg, amely az orosháziak és a városunkba, a térségbe érkező vendégek érdekeit szolgálják – erősítette meg Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője, a további fejlesztéseket is ismertetve hozzátéve, a lőtér mellett hamarosan megépülhet az új munkásszálló és egy szociális intézmény is.
– Ezek a beruházások új munkahelyeket is teremtenek az orosháziaknak, a lőtér pedig a turisták és a környékbeli lövészek számára is vonzóbbá teszi a várost, ezáltal erősítve Orosháza turizmusát és gazdaságát – fogalmazott a képviselő.

Megtudtuk, hogy a gyopárosi projekttel kapcsolatban lakossági fórumot tart Fejes Róbertné. Az alpolgármester február 8-án 17 órától, az Alföld Gyöngye Konferenciaközpontban tájékoztatja a közelben élőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.