- hirdetés -

A tavaszias idő után, beköszöntött az ősz. A mai nap reggelén köd várta az ébredőket és munkába indulókat, de hamarosan érkezik az eső, majd a hó is.

Az elmúlt napok tanulsága alapján sokan vannak azon az állásponton, hogy a január hónap bizony megbolondult. Az enyhe időjárás lassan télire fog fordulni, jelenleg ősznél tart a folyamat. Reggel ködös, szürke, igazi őszi időre ébredt az ország nagy része, vele együtt Orosháza is. A sűrű köd miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki többek között Békés megyére. Napközben 10°C körül alakul a hőmérséklet, de az elkövetkező napokban ez az érték folyamatosan csökkenni fog. A dél-keleti szél megerősödésével, várhatóan dél körül feloszlik a köd.

Az ország felére adtak ki figyelmeztetést (Fotó: met.hu)

Szerdán felerősödik a dél-keleti szél, a hőmérséklet 8-10°C között alakul. Kissé felhős, akár borús időre kell számítani. A hét további részében csökkenni kezd a hőmérséklet, hétvégére 4-5°C körüli értékekre lehet számítani, majd jövőhét elején megérkezik az eső is. Havazás néhol kisebb mennyiségben kialakulhat, azonban tartós hóesésre februárig várni kell. Lassan, de biztosan valóban ide ér a tél.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.