- hirdetés -

Elkezdték a felkészülést az orosházi női kézilabdázók a tavaszi szezonra. Papp László tanítványai az ötödik helyen várják a folytatást, de továbbra is minden esély megvan, hogy a szezon végén a dobogón végezzenek.

Remekül sikerült a nyári felkészülése a csapatnak, annak ellenére, hogy idén az átigazolásnál is rendkívül aktív volt az OXXO Energy Orosházi NKC. Hat NB I-es rutinnal rendelkező fiatal játékost csábítottak Orosházára. A vezetőedzőnek tehát volt feladata bőven, leginkább egy csapattá gyúrni a régi játékosokat az érkezőkkel. A felkészülési találkozókon gyors játékot játszva, nagy különbséggel nyerték, a hazai OXXO Energy Kupa is remekül szolgálta a felkészülést a bajnoksgára, ahol végül nagy csatában az ezüstérmet szerezte meg az orosházi csapat.

Jó előjelekkel vágtak neki a szezonnak, ahol először a Göd együttesét fogadták. Az első találkozón magabiztosan 14 gólós győzelmet arattak így ezzel a sikerrel várhatták Som Ildikóék az egy héttel később rendezett Eger elleni rangadót. A hevesi együttesnél sajnos gyengébb teljesítményt nyújtott a gárda, egygólos vereséggel és pont nélkül jöttek haza. Egy hét múlva a Kispest ellen hazai pályán maradtak alul, így három találkozó után csupán két pont áll a nevük mellett a tabellán.

Som Ildikó (labdával) volt a legeredményesebb orosházi az ősszel (Fotó: Rajki Judit)

Októberben azonban átszakadt a gát, Nyíradonyban küzdelmes mérkőzésen ismét győztesen hagyták el a pályát Takács Fruzsináék. Ez csupán az első állomása volt a hat mérkőzésen át tartó veretlen szériának, majd következtek a Hódmezővásárhely, a Gyömrő, a Kézilabda Szeged SE elleni sikerek. Így jó formában, magabiztosan várták a PC Trade Szeged KKSE elleni mérkőzést Papp László tanítványai. Telt ház előtt két vállra fektették a bajnokaspiráns Csongrád megyeieket. Ez a lendület egészen a Pénzügyőr elleni idegenbeli találkozóig tartott ki.

Ezután látogatott Orosházára a mezőny egyik legerősebb keretű csapata a Szent István, ahol az ősz leggyengébb teljesítményét nyújtották a lányok. Így is partiban volt az ONKC a jó erőkből álló fővárosiakkal szemben, de a háromgólos vereséggel megszakadt a jó széria. Ezt követte a hajdúnánási vendégszereplés, ami szintén nem jó emlék, hiszen pontosztozkodással zárult.

Küzdelmes találkozón maradtak alul a kék mezes orosházi lányok a SZISE ellen(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Jókor jöttek a pofonok, hiszen az év végén Szentendrét és a Balmazújvárost magabiztosan, jó játékkal egyaránt kilenc találattal múlták felül. Így féltávnál három vereség, egy döntetlen és kilenc győzelem áll a csapat neve mellett. Ez a tabella ötödik helyére elég jelenleg, ami korántsem olyan vészes, mint egy évvel ezelőtt. Roppant szoros az élmezőny az első és a hatodik helyezett csapatot csupán négy pont választja el. Az orosháziak három ponttal vannak lemaradva az éllovas Eger és egy ponttal a második Szeged és a harmadik Kispest mögött.

– Tökéletesen elégedett nem vagyok, hiszen csúsztak ki a kezeink közül megszerezhető pontok. Ennek ellenére mégis sikerült egy kicsit előrelépnünk. Nagy a különbség az elmúlt szezon félévi ötödik helyezése és a mostani között. Tavaly ilyenkor csak külső szemlélői voltunk a dobogóért vívott harcnak, ám ezúttal magunk befolyásolhatjuk a sorsunkat – foglalta össze röviden a klub honlapjának az eddigieket Papp László.

Ezzel egybehangzóan a klub elnöke is elmondta, hogy sok éves becsületes munkával sikerült idáig eljutni.
– Jár a dicséret a stábnak és a csapatnak, hogy elértük a részcélt, harcban vagyunk a dobogóért. A szezon végén is ebben a pozícióban szeretnénk végezni, ám ehhez rengeteget kell dolgozni, hiszen semmi nem fog az ölünkbe hullni – fogalmazott Dancsó Attila.

A tavaszi szezon február 4-én indul, míg a felkészülést már január 3-án elkezdte a csapat. A klub honlapján olvasható, hogy a keret összetétele még nem végleges, ezzel kapcsolatban folyamatosan zajlanak a tárgyalások.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.