- hirdetés -

Érdemes igénybe venni a MÁV elektronikus jegyértékesítési rendszerét: 10 százalékot biztosan lehet spórolni a menetjegyeken. Az eddig eredmények azt mutatják, hogy sikeres a decemberben elindult projekt.

Mint arról lapunk is beszámolt, az automatás vásárlásoknál öt-, az otthon nyomtatott vagy mobilon bemutatott e-jegyek esetében tízszázalékos kedvezményt biztosítanak utasaiknak a magyarországi vasúttársaságok december 10-től.

A téli menetrendváltással egyidejűleg bevezetett árcsökkentésnek köszönhetően jelentősen, 24 százalékkal nőtt a jegykiadó automatákból értékesített, 44 százalékkal pedig az e-vonatjegyek száma – írja a MÁV-START sajtóközleményében.

Akár húsz százalékkal olcsóbban is hozzájuthatunk a vonatjegyhez (Fotó: Rajki Judit)

December 10-től öt százalékkal kerülnek kevesebbe a jegykiadó automatából megvásárolt jegyek; ennek hatására 24 százalékkal emelkedett a jegykiadó automaták forgalma a bevezetést követő egy hétben – az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az otthon kinyomtatott vagy mobileszközökön bemutatott e-jegyek ára 10 százalékkal csökkent, s a számok azt mutatják, hogy 44 százalékkal több e-vonatjegyet vettek az utasok, mint 2016 azonos időszakában. A @ jellel jelölt vonatokra (csúcsidőn kívüli időszakok) 20 százalékos kedvezményt biztosít a vasúttársaság a decemberi menetrendváltástól, a lépés eredményeként közel 3500 jegyet vásároltak a csúcsidőn kívüli járatokra.

Az árcsökkentés célja az utasok kényelmének fokozása, igényeik jobb kiszolgálása, a korszerű értékesítési csatornák népszerűsítése, valamint a vasúti közlekedés még vonzóbbá tétele.

Utánanéztünk mit jelent a kedvezmény az orosháziak számára. Sajnos se a fővárosba, se Szegedre nem találtunk olyan Orosházáról induló vonatot, amelyen igénybe lehetne venni a 20 százalékos kedvezményt, azonban a 10 százalék továbbra is érvényes minden elektronikusan megvásárolt menetjegyre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.