- hirdetés -

Téli pihenőre vonultak a csapatok a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban. Az Oh. Rákóczi Vasas SE a 6. helyről várja a tavaszi folytatást. Csizmadia Imre egyesületi elnök és a közelmúltban leköszönő Dávid Zsolt edző értékelte az őszi szezont.

A Rákóczi Vasas 17 mérkőzésből 8 győzelemmel, 2 döntetlennel és 7 vereséggel a 6. helyen zárta az őszi pontvadászatot.

Az alapcél teljesítve

– Az őszi szezon végére elmondhatjuk, hogy az igen nehéz, különböző akadályokkal teli és hosszúra nyúlt őszi szezon végére az alapcélt, miszerint a csapat a felsőházban töltse a téli pihenőt, 7 pont előnnyel a 7. helyen álló Mezőhegyessel szemben sikerült realizálni. A tavasszal nehéz mérkőzések várnak ránk, bízom a játékosokban, hogy akkor is csapatként működnek együtt, amikor éppen nehéz idők járnak – nyilatkozta Csizmadia Imre elnök.

A sportvezető elmondta még, hogy a működési, versenyeztetési feltételek megteremtése tárgyalási szakaszban van. A csapatnak szüksége lenne 3-4 játékosra a keret megerősítése céljából, mert szűkös kerettel játszották végig az eddigi mérkőzéseket.

Tasi Róbert nyolc góllal a legeredményesebb rákóczitelepi gólszerző (Fotó: Rajki Judit)

Erős, kiegyensúlyozott a bajnokság

– A pontvadászat elején a vezetőség elvárása a felsőházba kerülés volt, de egymás között az öltözőben közösen merészebb célokat fogalmaztunk meg. Szerettünk volna hasonló helyet elérni, mint az elmúlt évben. Négy-öt forduló elteltével azonban rájöttünk, hogy a saját magunk által támasztott elvárások irreálisak voltak, mert ez a bajnokság jóval erősebb és kiegyensúlyozottabb, mint az elmúlt évek versengése. Így a jelenlegi felsőházi rájátszást érő helyezést kiváló eredménynek tartom, főleg annak fényében, hogy hét ponttal áll a csapat a Mezőhegyes előtt – jellemezte az őszi szereplést a leköszönő Dávid Zsolt edző.

A szakember hozzátette, egyénileg nem szeretné értékelni a játékosokat, de Tasi Róbert játékát azért a többiek elé állítja. A csatár személye és játéka mindenkor meghatározta a csapat teljesítményét. Tasi legeredményesebb rákóczitelepi góllövőként 8 góljával hetedik a bajnoki listán.

Edzőkérdés napirenden          

 – A Rákóczi Vasas SE lehetséges vezetőedzőjének mihamarabbi bemutatása kardinális kérdés, hiszen ez adhatja meg a játékosállomány egyben tartásához a megfelelő kohéziós erőt, kellő motivációt nyújthat a tervezett erősítésekhez – vélekedett Csizmadia Imre.

Az edzőjelöltekkel tárgyalási szakaszban tart az egyesület szakmai vezetése és bíznak Rákóczitelepen abban, hogy rövidesen megtalálják a megfelelő edzőkollégát, aki ismét sikerrel vezeti majd a csapatot.

A bajnokság alapszakasza február 24-én folytatódik, ezt követi a rájátszás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.