- hirdetés -

Meghitt karácsonyi ünnepségre gyűltek össze a Békés Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesületének orosházi tagjai.

Karácsonyi összejövetelt tartott a Békés Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesületének orosházi csoportja december 19-én. A találkozó a Pacsirta utcában jött létre, ahol az egyesület tagjai év közben is gyakran vannak együtt.

Az ünnepségen Fülöpné Sipos Erika orosházi körzeti csoportvezető mondott beszédet. Külön köszöntötte Nagy Zsuzsannát, az egyesület megyei elnökét és az alelnököt, Ádász Istvánt.
– A karácsony lényege együtt lenni szeretteinkkel. Hiszen ilyenkor talán nem siet annyira senki, megállnak egy beszélgetésre, régi karácsonyi összejövetelek felidézésére. Tegyünk így mi is, hiszen a mi kis közösségünk is olyan, mint egy nagy család – osztotta meg ünnepi gondolatait.

A körzeti csoportvezető az OrosCafénak elmondta, hogy bárki nyugodtan megkeresheti őket, aki hasonló problémákkal küzd, de még nem tagja a csoportnak. A városi könyvtárban tartanak ügyfélfogadást.

Az egyesület tagjai karácsonyi versekkel és dalokkal készültek (Fotó: Rosta Tibor)

Ezután az egyesület tagjai karácsonyi verseket, dalokat és novellákat szavaltak el. A műsort két hónapos felkészülés előzte meg, minden héten rengeteget gyakoroltak, hogy az előadások a lehető legjobban sikerüljenek.

Az összejövetel a decemberi születés- és névnaposok felköszöntésével folytatódott, majd a 2017-es programokat, többek közt utazásokat és saját szervezésű eseményeket összegezték. A jövő évi, 2018-as elképzeléseket is ismertették, hiszen már javában zajlik a tervezés, a cél, hogy legalább annyi eseményen vehessenek részt a sorstársak, mint idén.

Nem feledkeztek meg azokról sem, akik már nem ünnepelhetnek velük karácsony alkalmából, róluk külön, egyperces néma felállással emlékeztek meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.