- hirdetés -

Rászorulóknak osztott karácsonyi ajándékokat az önkormányzat december 18-án, a Táncsics Mihály gimnáziumban.

A karácsonyi ajándékcsomagokat Bojtor István alpolgármester és Dávid Zoltán polgármester adta át a családoknak. Az elsősorban édességeket tartalmazó csomagokkal a gyermekeknek kedveznek. A karácsonyi meglepetésben található minden jó, ami szem-szájnak ingere: csokoládé, croissant, keksz, szaloncukor, mogyorókrém és szőlőlé.

Több száz családnak jutott a csomagokból (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az önkormányzat 2014 óta minden gyermekvédelmi támogatásra jogosult személynek eljuttat egy karácsonyi csomagot, amit a szociális keretből finanszíroznak. Az ajándékokat az önkormányzati képviselők osztják ki választókörzetükben, idén 423 családból 881 személy kapott meghívót az osztásokra.

Bojtor István, a 6. választókörzet képviselője kifejtette, hogy az ajándékozás megszervezésében és lebonyolításában  az orosházi Családsegítő Szolgálat munkatársai, illetve az orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat is közreműködik.

Nagy örömünkre szolgál, hogy már negyedik éve tudunk segíteni a gyermekvédelmi programban szereplő családoknak szerény karácsonyi csomagokkal – fogalmazott a képviselő.

A rendezvényen a Művészeti Iskola tanárai és diákjai egy zenés műsorral készültek a megjelent családoknak, az arcokról ítélve a gyermekek rendkívüli jókedvvel fogadták az édességeket tartalmazó ajándékcsomagokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.