- hirdetés -

Az elmúlt heti Rákóczi vereség után elköszönt a csapattól Dávid Zsolt edző, a januári felkészülés kezdetére ígérnek új edzőt Rákóczitelepen.

Az 5-2-es szeghalmi győzelemmel végződött Szeghalom-Rákóczi bajnoki mérkőzés után  Dávid Zsolt szakmai értékelés helyett az Oroscafé részére szűkszavú nyilatkozatot tett. – A mérkőzésről nem szeretnék beszélni, a mai napon elköszöntem a csapattól – adta tudtul.

Néhány nappal később bővebben is kifejtette véleményét döntésének hátteréről a leköszönő tréner. – Nagy megtiszteltetésnek tartottam, hogy annál a felnőtt csapatnál kezdhettem el az edzői tevékenységemet, melynél az aktív pályafutásomat befejeztem, és amit gyakorlatilag a második családomnak tekintettem. Nagyszerű dolognak éreztem, hogy újra visszakerülhetek abba a közösségbe, amit „Rákóczi családnak” hívnak. Úgy gondoltam, készen állok a feladatra, hogy egy felnőtt csapat dolgait irányítsam, de hamar rá kellett jönnöm, hogy ez a közösség már nem hasonlít arra, amit a régi játékostársaimmal megteremtettünk, és amelynek érdekeit kölcsönösen tiszteletben tartottunk – vélekedett kissé keserűen Dávid Zsolt.

Az idei télen már nem Dávid Zsolt vezeti a felkészülést Rákóczitelepen (Archív fotó: Rajki Judit)

A szakember hozzátette még, hogy köszönettel tartozik a Rákóczi Vasas vezetőinek azért, mert bíztak benne,hogyha csak egy fél évre is, de ő vezethette a csapatot. Az elmúlt hónapokban rengeteg nehézséggel kellett megküzdeniük: létszámhiány, sérülések, iskolai elfoglaltság, családi problémák, amihez nem volt elég erős a közösség hogy kezelni tudja, és talán ő maga sem. Ezért is érezte úgy, hogy át kell adja a helyét másnak. Nagyon sok sikert kívánt a klubnak és az utódjának a továbbiakban.

Rákóczitelepen keresik az új edzőt

A kialakult helyzetről megkérdeztük Csizmadia Imre egyesületi elnököt.

– Kétségtelenül sok nehézséggel küszködtünk az évad során, ezek egyik része anyagi természetű volt, a másik pedig humán jellegű. Minden téren szűkösek voltak a lehetőségeink, ebből eredtek a gondjaink is. Az év elején hittünk benne, hogy a hatodik helynél többre lesz képes a csapatunk, de a felgyülemlő problémák ismeretében ez a pozíció is dicséretes és becsülendő. Arra vonatkozólag nincs még konkrét elképzelésünk, ki fogja irányítani tavasszal az együttest. Puhatolózó háttértárgyalásokat folytatunk ugyan, de a januári felkészülés megkezdéséig van még időnk megtalálni a számunkra legalkalmasabb jelöltet – értékelte a kialakult helyzetet Csizmadia Imre.

A Rákóczi Vasas az ősz folyamán a 17 mérkőzésből 8 győzelemmel, 2 döntetlennel és 7 vereséggel, 26 ponttal  a 6. helyről várja a tavaszi folytatást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.