- hirdetés -

Tervszerűség, munka és akarat – Herjeczkiné Ruhmann Csilla 35 év távlatából is azt mondja, ha jó fele megy az ember, a kitartás eredményt hoz. A szakmai beteljesülést – családja támogatása mellett – a főtéri üzlet hozta meg számára, mellyel egy célja van: örömet nyújtani.  

December 1-je idén azt is jelzi: a közismert orosházi vállalkozó, Herjeczkiné Ruhmann Csilla évfordulóhoz ért, immár 35 év szakmai tapasztalata formálja vállalkozását. 1982-ben szitanyomással indult, de már ekkor egy boltról álmodott. Egy olyan üzletről, mely személyes kapcsolatokon alapul, ahol „érezni a bolt illatát”, ezért is töltötte el óriási lelkesedéssel az első, bérelt üzlet megnyitása a Meszes közben.

– Visszagondolva, nagy szerencsém volt, hogy se a férjem, se a család nem kérdőjelezte meg, a biztos megélhetést miért szeretném valami újra cserélni. Támogattak mindenben, és teszik ezt a mai napig, ami a legnagyobb erőt jelenti számomra – idézi fel a kezdeteket Csilla, akinél a következő lépés az első saját üzlet megnyitása volt a főutcán. Szakmai szempontból sorolhatjuk még az üzlet bővítését, majd a főtéri „csodabolt” elindítását, de nézzük inkább a személyes vonulatot, hiszen az mutathatja meg igazán, mi kell ma ahhoz, hogy fennmaradjon egy vállalkozás 35 éven át.

Családja nyújtja a legnagyobb erőt számára – ez a 35 év alatt sem változott (Fotó: Rosta Tibor)

Beszélgetésünk során egy momentumhoz mindig visszakanyarodunk, a családhoz. Csillogó szemmel eleveníti fel, férje nyugalma mekkora erőt, támaszt ad, örömmel mesél arról, fia, Balázs is kiveszi már a részét a vállalkozásból, a külföldi ügyfelekkel ő tartja a kapcsolatot, amikor pedig édesapja mondatait idézi fel, elcsuklik a hangja.

– Egy budapesti út során mesélte édesanyám, hogy előző nap apu a barátainak büszkén mondta: „A lányomnak a főutcán van üzlete”. Amikor kicsit nehezebb időszakot élünk meg, ebből a mondatból merítek erőt. Édesapám büszkesége az egyik legnagyobb elismerés az én 35 évem alatt.

Ugyanígy erőt nyújtanak számára kollégái, akikkel évek, évtizedek óta dolgozik együtt, és a visszajelzések. Amikor látja a boltba betérők arcán a jó érzést, vagy amikor vidékről írnak rá, mikor lesz kész az idei karácsonyuk.
– Nagyon szeretem a munkám, mely engem is formál. Nyitottabbá váltam a világra, és ez által hitelesebbnek érzem magam. Ha az ember alkot valamit, az mindig felelősség. Én elsősorban örömet szeretnék adni, főként a főtéri üzlettel, mely szakmailag a teljes beteljesülést jelenti számomra.

Örömmel tölti el, hogy már fia is kiveszi a részét a családi vállalkozásból (Fotó: Rosta Tibor)

Vallja, ha jó fele megy az ember, a rengeteg munka mindig hoz eredményt, és bár elgondolkoztak ők is azon, nyitnak az internetes világ felé, de a személyes jelenlétet nem adná fel.
– A szerencsében nem igazán hiszek, a jó Istenben igen, és abban, az akaratod a céljaid felé visz. Türelmetlen ma a világ, azonnal sikeresek akarunk lenni, azonnal eredményt akarunk. Türelem szükséges, rengeteg munka és kitartás – ad néhány jó tanácsot a fiatal vállalkozóknak (is) tapasztalatait összegyúrva.

Megtudom még, hogy Orosháza mindent jelent számára, soha nem gondolkozott azon, máshol kezdjen új életet. Tisztában van azzal, sokkal egyszerűbb lett volna a megye más városaiban például a papírboltból többet nyitni, de talán soha nem is választotta az egyszerűbb utat. Az elmúlt 35 év összegzése pedig mutatja, megérte ezen az úton maradni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.