- hirdetés -

Az őszi szemeszter utolsó előadásaihoz érkezett a Kodolányi Szabadegyetem programsorozata tegnap. A prezentációkban a PC Trade képviselői az informatikai szektor kihívásairól beszéltek.

Szeptemberben indította útjára a Kodolányi János Főiskola Orosházi Oktatási Központja a szabadegyetemi előadássorozatát. A korábbi rendezvényeken a felsőoktatás szerepéről, a magyar médiáról, a folyamatmenedzsmentről és a trianoni béke kezeléséről értekeztek a Petőfi Művelődési Központban.

A tegnapi előadáson a 2002-ben alapított PC Trade Systems Kft. békési gyökerekkel rendelkező vezetői a számítástechnikai szektor XXI. századi kihívásairól beszéltek. A kiskereskedésként induló vállalkozás 2009-ben váltott a nagyvállalatok informatikai infrastruktúrájának kiszolgálására, mára Magyarország egyik piacvezető cégévé nőtték ki magukat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a novemberben átvett regionálisan egyedülállónak számító Fujitsu nagyköveti cím, a Családbarát elismerés, vagy a Kodolányi János Főiskolán óraadói tevékenység.

A negyedik ipari forradalmat éljük (Fotó: Rosta Tibor)

– A digitalizáció térnyerésével gyakorlatilag a negyedik ipari forradalomhoz érkeztünk – jelentette ki Tóth Gábor, a PC Trade Systems ügyvezetője. Ma már a cyber-biztonság jelenti a legnagyobb kihívást, ami nem feltétlen csak a vállalkozások ellen irányul, mert egyre inkább a magánszemélyek válnak célponttá.

A partnereik védelme hatalmas felelősséget von magával, ami csak akkor érzékelhető igazán, ha valamilyen támadás történik – húzta alá az ügyvezető. Természetesen az adatvédelmen túl olyan feladatokat is ellátnak, amivel az ügyfelek fejlődését segítik. Tipikus példaként említette a felhasználói visszajelzések alapján a nagyvállalati termékek célközönségének meghatározását.

Szegvári Gábor, a PC Trade szolgáltatási üzletágvezetője szerint számos olyan terület van, ahol az emberi erő nagyon jól algoritmizálható: például meg kell figyelni a gyártósoron egyes folyamatokat, hogyan lehet optimalizálni.

A PC Trade szakértői szolgáltatásai a nagyvállalati ügyfelek, állami- és közoktatási intézmények informatikai rendszerének fejlesztésére fókuszálnak. Szegvári Gábor elmondása szerint a szoftverek optimalizálásával az idő-, energia- és költséghatékonyságot tudják növelni a partnereik számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.