- hirdetés -

A 15. forduló mérkőzéseit  rendezték november 18-án. A Rákóczi a sereghajtó Dévaványán lépett pályára és okos játékkal megérdemelten nyert.

Az előző fordulóban a hazaiak Békéscsabán szenvedtek 4-0-s vereséget a Bcs. Előre II. csapatával szemben, a Rákóczi fürdővárosi rangadón győzte le 4-2-re a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapatát.

– Nehéz mérkőzésre számítok, de ha kellően türelmesek tudunk maradni a mérkőzés folyamán, és az adódó lehetőségeinket jó százalékban értékesítjük, akkor minden bizonnyal el tudjuk hozni a három pontot Dévaványáról – nyilatkozta a mérkőzés előtt  Dávid Zsolt edző. A tréner várakozása beigazolódott, a Rákóczi okos, taktikus játékkal hozta a kötelező győzelmet.

Dévaványai SE–Rákóczi Vasas SE 1 – 3 (0 – 2)

Dévaványa, 100 néző. V.: Mezei Máté (Petrovszki György, Petrovszki Péter)

Dévaványa: Sági – Szalai, Marton, Hrabovszki, Ungi – Gubucz (Horváth B.), Adamecz, Somogyi T., Barna – Papp K. (Kovács F.), Ernyes. Játékos-edző: Kovács Gyula.

Rákóczi Vasas: Tóth K. – Kiss Z. (Egry), Németh, Ludányi, Sajti – Dudás, Bálint D., Simon R.– Mazán,  Nyéki, Tasi. Edző: Dávid Zsolt.

A 15. percben Mazán  góljával vezetést szerzett a Rákóczi, 0-1.  A félidő derekán, a 40. percben Tasi is betalált, 25 méteres szabadrúgása bombaként vágódott a hálóba, 0-2.  A 42. percben Hrabovszki durvaság miatt a kiállítás sorsára jutott. A félidőre  két gólos orosházi előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. A második félidő közepén az emberhátrányban játszó ványaiak a 72. percben Kovács 11-es góljával szépítettek, 1-2. A végeredményt a 82. percben Tasi állította be, 1-3.

Dávid Zsolt: Egész mérkőzésen uraltuk a játékot, a mi akaratunk érvényesült és megérdemelten nyertünk.

A Rákóczi Vasas 6. helyen áll a tabellán. A telepiek november 25-én hazai környezetben fogadják a Vésztő csapatát. A találkozó kezdési ideje: 13 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.