- hirdetés -

Megkezdődött a nyári viharkárok miatt szükségessé váló őszi fapótlás Orosházán. Az első facsemetéket a Springer dűlőn és a Kölcsey utca mögött már elültették. A Bajcsy-Zsilinszky utcában november 15-én folytatódott a fásítás, ahol a városvezetők is besegítettek a munkába. A jövőben akár a lakók is segíthetnek a zöldítésében.

Mint ismeretes, a nyári viharok jelentős természeti károkat okoztak városunkban. A Zöld Város program célja, hogy a kivágott fák helyére újak kerüljenek. A program keretében 2,8 millió forintos önkormányzati forrásból a városüzemeltetés 99 fát ültet 21 helyszínen. Huszonöt platán, illetve lepényfa kerül többek között a Gyopárosi útra és a gyopárosi nagyparkolókba. A Bajnok utca lakói nyolc díszalmafát kapnak, továbbá a Liget sorközbe is négy fát ültetnek. A Barátság utcában már 22 gömbakácot telepítettek, míg a Kölcsey utcai garázsoknál 16 mezei juhar palánta készül a tavaszra.

A Bajcsy-Zsilinszky utca Hajnalköz és Pacsirta utca közötti szakaszán november 15-én 11 gömbkőris csemete kapott helyet. A faültető akcióban Dávid Zoltán polgármester is segédkezett Bojtor István alpolgármester, Horváth József önkormányzati képviselő, valamint Magon Péter, a városüzemeltetés kertésze társaságában.

A városvezetők is részt vettek az ültetésben (Fotó: Rajki Judit)

Élhető, zöld város kialakítása a cél – erről beszélt Dávid Zoltán. Reményét fejezte ki, hogy a fák pótlására irányuló kezdeményezéshez helyi lakosok, cégek és vállalkozások mind csatlakoznak.

A mostani fásítás hozzátartozik a Zöld Város programhoz – húzta alá Bojtor István alpolgármester.

Horváth József önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a nyári viharkárok láttán határozták el, hogy az ősz folyamán gondoskodnak a fák pótlásáról.

Az önkormányzat fásítási programjához az orosházi magánszemélyek, vállalkozók, cégek és egyesületek is csatlakozhatnak. Örökbe fogadhatják a növényeket, melynek feltétele a fák megvásárlása. A későbbi gondozást a városüzemeltetés vállalja. A fásítással kapcsolatos felajánlásokat Magon Péterrel, a városüzemeltetés kertészével lehet egyeztetni a 06-68-512-460 telefonszámon és a magon.peter@varosuzemeltes.hu e-mail címen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.