- hirdetés -

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik 1997 óta világszerte november 12-én a szociális munka napját. Ebből az alkalomból köszöntötték november 13-án a szociális területen dolgozókat.

A Teréz utcai Platán Idősek Otthona volt a helyszíne Orosházán a szociális munka napja alkalmából szervezett ünnepségnek november 13-án. Az Egységes Szociális Központ 2009 óta rendezi az ünnepségeket, köszönti az intézmények dolgozóit és ad át elismeréseket.

A kormány az idei évtől a szociális munka napjának eredeti időpontját, november 12-ét munkaszüneti nappá nyilvánította. Fontos változtatás volt még idén orosházi szempontból, hogy eddig a telephelyvezetők tehettek javaslatokat a díjazottakra, viszont mostantól ezt az intézmények összes dolgozója megtehette.

– Köszönöm lelkiismeretes munkátokat, hozzáállásotokat, józan ítélőképességeteket és az emberszeretet, ami mindig is mozgatórúgója volt a szociális szférában dolgozóknak. Hitvallásunk töretlen – hangzott el Bogárné Kiss Ildikónak, az Egységes Szociális Központ igazgatójának a nyitóbeszédéből. Ezt követően Dávid Zoltán polgármester vette át a szót és tartotta meg köszöntőbeszédét.

Dávid Zoltán is köszöntötte a szociális dolgozókat (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

–Az esemény tisztelgés Orosháza azon szociális dolgozóinak, akik hivatástudatból végzik ezt a szakmát. Munkájukra olyan nagy szükség van, mint egy falat kenyérre, hiszen nélkülük nem lehetne olyan életszínvonalat mutatni, fenntartani, mint ami a segítségükkel megvalósul – mondta az OrosCafénak Dávid Zoltán.

A közönséget az X-faktorban szereplő 17 éves énekes, Miszlai Márton dalai és a Kardoskúti Főnix Kulturális Egyesület humoros előadása szórakoztatta. Ezt követően osztották ki az Év dolgozója-címeket és az igazgatói elismeréseket.

– Váratlanul ért a díj, mert én még csak fél éve vagyok az orosházi Egységes Szociális Központ munkatársa, viszont sikerült elkészítenem a Tanyagondnoki Találkozóról egy rövidfilmet, aminek köszönhetően megkaptam a díjat- mondta Stibál Róbert, akit igazgatói elismeréssel tüntettek ki.

Az év dolgozója díját elnyerő Lakiné Tóth Ilona, az Ezüst Fenyő Idősek Otthonának munkatársa hangsúlyozta, hogy csak szívvel-lélekkel lehet végezni ezt a munkakört.

Év dolgozója címet kaptak:

Kisharang Bölcsőde: Dénes-Földesi Mónika bölcsődevezető

Műszaki Csoport: Bogár Tibor műszaki koordinátor, Németh József György karbantartó, Dénes János karbantartó és Elekes István karbantartó

Gyöngyvirág Klub: Hugyik Pálné szociális gondozó

Ezüst Fenyő Idősek Otthona: Magon Hajnalka mosodai dolgozó és Lakiné Tóth Ilona irányító gondozó

Platán Idősek Otthona: Fucskóné Csala Gyöngyi irányító gondozó és Kiss Zsuzsanna Márta (posztumusz elismerés)

Központi Iroda: Czuczi Attiláné anyagkönyvelő

Főzőkonyha: Szalai Józsefné konyhai kisegítő

Igazgatói dicséretet kaptak:

Harmónia/Fordulat Klub: Stibál Róbert terápiás segítő

Műszaki Csoport: Dénes János karbantartó

Gyöngyvirág Klub Házi segítségnyújtás: Huszka Györgyné szociális gondozó

Központi Iroda: Szokolai-Olasz Mónika szakmai igazgatóhelyettes és Tóthné Kis Judit alap- és nappali ellátások egységvezető

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.