- hirdetés -

Énekes, színész, zenész, dalszerző, trombitás. A Grammy-díjas Louis Primáról van szó, az ő dalait idézi fel a Molnár Dixiland Band Koós Réka, Gájer Bálint és Lázár István közreműködésével. Az estre a Petőfi Művelődési Központ várja a zenekedvelőket november 18-án.

Louis Prima olasz bevándorlóként született Amerikában. Ez már önmagában alapot adhat egy érdekes életúthoz, ha pedig hozzátesszük, hogy a maffia sem maradt ki a történetből, már biztosak lehetünk az izgalmakban.

Fiatalon hegedült, majd trombitálni kezdett, később New Orleans Gang néven megalapította első zenekarát. Slágerei közül talán a Buona Sera, a Just a gigolo vagy a Sing, sing, sing a legnépszerűbbek, és természetesen nem maradnak ki az est programjából.

(Forrás: hoyhoy.com)

Zenéjében sokan megtalálták és megtalálják ma is a kedvükre való hangzást, hiszen Louis mindig követte a kordivatot. A 20-as években New Orleans-i jazzt játszott, a 30-as években már a swing volt a repertoárján. A 40-es években big banddel lépett fel, az 50-es években a szalonzenét favorizálta, míg a 60-as években elérkezett a rockhoz.

Ezt a stílusbeli változatosságot a Molnár Dixiland Band tolmácsolja a közönségnek. A zenekar sugárzó stílusáról és harsány hangvételéről ismert. A dalokat a legjobb mai magyar swing’n’pop énekesnek tartott Gájer Bálint, valamint a Louis Prima partnerét és feleségét életre keltő Koós Réka színésznő adják elő. Hozzájuk csatlakozik a kiváló trombitás-showman Lázár István.

Az estnek a Petőfi Művelődési Központ színházterme ad otthont november 18-án, 19 órától.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.