- hirdetés -

Több, mint száz nyugdíjas határőr ünnepelte a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesületének  25. évfordulóját, valamint az idősek világnapját.

Szeptember utolsó napján gyűltek össze a nyugdíjas határőrök az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpontban. Az egyesület 163 tagja közül 134 jelent meg az eseményen. Érkeztek még vendégek a szerbiai Magyarkanizsáról és a romániai Nagyszalontáról is.

Az Idősek Világnapja alkalmából beszédet mondott Zalai Mihály, Békés megye Közgyűlésének elnöke, Dávid Zoltán polgármester, valamint Havasi Zoltán rendőr dandártábornok, a Rendőr és Határőr Nyugdíjas Egyesületek Országos Szövetségének elnöke (REHOSZ). Az egyesület részére Polyák Zsolt, Békés megyei rendőrfőkapitány csapatzászlót adományozott, melyre szalagot tűzött többek között Dávid Zoltán polgármester is.

A csapatzászlóra Dávid Zoltán is szalagot tűzött (Fotó: Rajki Judit)
A csapatzászlóra Dávid Zoltán is szalagot tűzött (Fotó: Rajki Judit)

Hortobágyi Zoltán nyugalmazott rendőrezredes, egyesületi elnök elismerésként a Békés megyei rendőrkapitánytól díszkardot vehetett át.
– Azt hiszem egy kicsit meghatódtam, amikor a tábornokúr átadta részemre a díszkardot. Ez egy nagyon nagydolog. Ilyet csak főtisztek kapnak, azok közül is az aktív állományúak. Nyugdíjas még nem kapott, legalábbis én nem tudok róla – mondta Hortobágyi Zoltán.
A beszédek és jutalmak átadása után, Kőszegi-Németh József énekművész műsorával folytatódott a rendezvény.

Hortobágyi Zoltán szerint örökre határőr marad (Fotó: Rajki Judit)
Hortobágyi Zoltán (b) szerint örökre határőr marad (Fotó: Rajki Judit)

Idén decemberben lesz tíz éve, hogy a Határőrség, mint szervezet megszűnt létezni. A volt Orosházi Határőr Igazgatóság egykori alkalmazottai a mai napig is erősen kötődnek az elmúlt évek emlékeihez. A beszédekben többször is elhangzott, hogy büszkék határőr múltjukra az egyesület tagjai. Az elnök kiemelte, hogy bár 12 éve nyugdíjas, számára nem szűnt meg a határőrség. Hangsúlyozta, határőrök voltak és maradnak is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.