- hirdetés -

Szerdán reggel nyolc órától délelőtt tízig lehetett pályázni a dél-alföldi régióban, így Békés megyében is a konvektorcsere-programra. A pályázatot tízkor határozatlan időre felfüggesztették. 

Az Otthon Melege Program alprogramjában új gázkonvektorok felszereléséhez nyerhető legfeljebb 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatás. A kormany.hu írta, hogy nem országosan, hanem régiónként lehet pályázni. A Békés megyében lakók szeptember 27-én reggel 8 órától tízig adhatták be pályázatukat a https://konvektor2017.nfsi.hu/ oldalon.

Az 1,5 milliárd forintos keretösszegű alprogram célja a lakóépületekben található gázkonvektorok cseréjének elősegítése. A felmerülő anyag- és munkadíjak mellett a tervezési, engedélyeztetési és egyéb szakhatósági költségekhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás.

Konvektorral kényelmesebb a fűtés (MTI Fotó: Rosta Tibor)
Konvektorral kényelmesebb a fűtés (MTI Fotó: Rosta Tibor)

Az újonnan beépítendő készülékekkel kapcsolatban típusmegkötés nincs, azonban a támogatás kizárólag a Pályázati Útmutatóban előírt műszaki elvárásoknak és az uniós előírásoknak megfelelő készülékek beszerzésére, beszerelésére igényelhető. A vissza nem térítendő támogatást a beruházás befejezése után, annak pénzügyi elszámolását követően folyósítják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.