- hirdetés -

Fokozott ellenőrzést tartott szeptember 11-e és 13-a között az utakon a rendőrség. A mostani, országos akcióban 4249-szer állapítottak meg valamilyen hiányosságot, ebből csaknem 170 alkalommal Békés megyében.

167-szer intézkedtek a rendőrök Békés megyében a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a hét elején. A szeptember 11-től 13-ig tartó európai szintű TISPOL-akcióban a passzív biztonsági eszközök, többek közt a biztonsági öv használatára figyeltek az átlagosnál is jobban.

Három napig tartott a fokozott ellenőrzés =Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Három napig tartott a fokozott ellenőrzés =Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A 167 emberből 156-an vezettek gépjárművet, 11-en voltak utasok. Öt bukósisak nélkül közlekedő motorost is megállítottak, és két olyan eset is volt, amikor a gyermekek nem a nekik megfelelő biztonsági ülésben utaztak.

Ezek az adatok azonban csak töredékei az összes magyarországi szabálysértésnek, hiszen az országos adatokból kiderül, hogy 4249 alkalommal tapasztaltak szabálysértést. Ebből a legtöbbször, 4170-szer a biztonsági öv használatát mulasztották el, általában  a járművezetők. A gyermekbiztonsági rendszer használatát kereken 50 alkalommal szegték meg és 29 motoros közlekedett a szabálysértők közül bukósisak nélkül. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az évente megtartott akcióval a közlekedés biztonságát javítanák, a kevesebb balesetben bízva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.