- hirdetés -

Orosházán, Pécsett és Debrecenben kezdte meg a határvadász-képzést összesen hetven tanuló. Városunkban 28-an vállalták a felkészítést. 

Szeptember 1-jén kezdte meg tanulmányait újabb hetven határvadász-jelölt – tájékoztatott közleményében kedden az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK)  Kommunikációs Szolgálata. A képzés Orosházán, Debrecenben, és Pécsett indult, 248-an tanulnak, közülük 28 ember Orosházán.

Orosházán huszonnyolcan tanulnak (Fotó: ORFK)
Orosházán huszonnyolcan tanulnak (Fotó: ORFK)

A Kormány 2016. augusztus 10-én döntött a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak bővítéséről. Összesen 3000 embert vennének fel. Az országos toborzás 2016. szeptember 1-jén kezdődött meg, jelentkezni a rendőrség Facebook és Twitter oldalán, emailben, telefonon, illetve valamennyi rendőri szervnél lehet. A felvételi eljárás első szakaszában a fizikai, pszichikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatok zajlanak. Ezt a pályaalkalmassági beszélgetés követi, majd a Nemzeti Védelmi Szolgálat kifogástalan életvitel ellenőrzésével zárul az eljárás.

Háromezer ember alkalmazása a cél (Fotó: ORFK)
Háromezer ember alkalmazása a cél (Fotó: ORFK)

A képzés első két hónapjában a hallgatók munkaviszonyban állnak, munkabérük bruttó 161 ezer forint. A második hónap végén – sikeres vizsgát követően – 12 hónap próbaidő kikötésével a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába kerülnek, őrmesteri rendfokozatba. Alapilletményük bruttó 220 ezer 300 forint. A feltételek teljesülése esetén jogosultak nyelvvizsga, éjszakai és készenléti pótlékra, illetve a túlszolgálat megváltására pénzben vagy szabadidőben, de kapnak például cafetériát is, évi 200 ezer forintnyit – írta az ORFK.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.