- hirdetés -

Több mint 130 millió forint uniós támogatásból újult meg az Orosházi Kórház nővérszállójának épülete.  A belvárosban található, többszintes épület energetikai korszerűsítése februárban kezdődött.

Csaknem hat hónap alatt fejeződött be az Orosházi Kórház nővérszállójának az energetikai korszerűsítése – tájékoztatott közleményében a kórház Főigazgatói Titkársága. A homlokzatot és a tetőt is leszigetelték, és a nyílászárókat is kicserélték.

Az 1978-ban épült, ötszintes, egykori „olajos munkásszállón” az utóbbi 20 évben jelentős felújítás nem történt, ezért is pályáztunk az épület energetikai korszerűsítésére a Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Programban (KEHOP) – tájékoztatott a kórház főigazgatója.

Az épületen az utóbbi 20 évben jelentős felújítás nem történt (Fotó: Rosta Tibor)
Az épületen az utóbbi 20 évben jelentős felújítás nem történt (Fotó: Rosta Tibor)

Dr. Duray Gergő elmondta, hogy az energetikai korszerűsítéssel jelentősen csökken a felhasznált energia mennyisége, mérséklődnek az üzemeltetési költségek és csökken a légkörbe jutó üvegházhatást okozó gázok mennyisége is, mely a környezetvédelem szempontjából kiemelt fontosságú. A felújítás után a korszerű és megszépült épület méltó színfoltja lesz mind környezetének, mind pedig az egészségügyi ellátórendszer kiszolgáló egységeinek – tette hozzá.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.