- hirdetés -

Pénteken lejátszotta 3. fordulóbeli mérkőzését az OMTK-ULE 1913 megyei II. osztályú labdarúgó csapata. A Battonya ellen ezúttal pontatlanabb játék is elég volt a sikerhez.

Az ULE az Újkígyósi sikertelen idénykezdést követően hazai pályán a Kunágota 6:0-s legyőzésével vigasztalódott. A harmadik fordulóban ismét a Mátrai-stadionban léptek pályára Buzáék. Az eddig egy  pontot szerzett Battonyai TK látogatott Orosházára.

Hétközben  Czollner Gábor edző kérdésünkre elmondta, hogy nem számít könnyű mérkőzésre, de bízik a sikerben: – „ A Battonya csapata ellen nem számíthatunk sétagaloppra, de ha mindenki jól végzi a feladatát a pályán, akkor a győzelmünk megkérdőjelezhetetlen.” A trénernek igaza lett, ha nehezen is, de megvan az újabb három pont.

OMTK-ULE 1913 – Battonyai TK 4 – 2 (2 – 0)

Orosháza, Mátrai-stadion. 150 néző. Vezette: Szelezsán Gy. (Vágási P., Vida S.)

OMTK-ULE: Téglás- Kovács D., Szabó N.(Barna M.), Deli, Fejes (Harmati)- Kánya (Elekes), Buza, Horváth M., – Kasza, Mucsi, Pardi (Lövei). Edző: Czollner Gábor.

Battonya: Sirovicza – Podina, Zsurzs, Balla, Hoksza – Lipták, Kovács Z., Varga K.(Ugrin), Simon – Molnár, Szabó Zs. Edző: István András.

Az első félidőben a Battonya erejéből csak védekezésre tellett, az ULE uralta a játékot és kétgólos előnyt szerzett a szünetig. A második játékrészben bátrabban kezdett a vendég együttes, több szöglet jelezte, hogy „megérkeztek” a meccsre. Ennek ellenére egy órányi játék után már három gól volt a két csapat közötti különbség, ekkor az ULE lezártnak tekintette a találkozót.

Buza ez alkalommal is sokat villant (Fotó: Rosta Tibor)
Buza ez alkalommal is sokat villant (Fotó: Rosta Tibor)

Nem úgy a vendégek, Lipták és Kovács Z. találatával szorossá tették a végjátékot, ami az ULE számára vígjátékká alakult, mivel az utolsó percben Buza gólja mindent eldöntött. Az orosházi csapat ma nem tudta megismételni múlt heti remek játékát, de a Battonya csak szorosabbá tudta tenni a mérkőzést, ami pontot nem ért.

A gólok története:

11. perc: Mucsi-Buza összjáték után Buza bal oldali beadását követően Pardi fejelte a kapuba a labdát, 1-0.

38. perc: Buza szögletét Mucsi csúsztatta fejjel a hálóba, 2-0.

61. perc: Buza keresztlabdájával Kasza iramodott az alapvonalig, visszagurított labdáját Deli külsőzte a rövid sarokba, 3-0.

66. perc: Lipták tört be a 16-oson belülre és lőtte ki a hosszú sarkot, 3-1.

Mucsi remekül játszott, gólpasszal és góllal is hozzájárult a győzelemhez (Fotó: Rosta Tibor)
Mucsi remekül játszott, gólpasszal és góllal is hozzájárult a győzelemhez (Fotó: Rosta Tibor)

84. perc: Kovács Z. az ötös sarkáról lőtt a hosszú sarokba, 3-2.

90. perc: Mucsi mélységi átadásával Buza tört kapura és lőtt  a rövid sarokba, 4-2.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a 89. percben a battonyai Zsurzs Péter  utolsó emberként buktatta Mucsit, ezért villant a piros lap.

A találkozó után az igazoltan hiányzó Czollner Gábor edző helyett Buza Barnabás nyilatkozott:” Gratulálok a csapatnak, látszik hogy dolgozunk, de még nem tudjuk minden esetben átmenteni a hétközben tanultakat a hétvégi mérkőzésekre.”

Az OMTK-ULE 1913  szeptember 2-án Csanádapácán lép pályára. A találkozó kezdési ideje: 17 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.