- hirdetés -

Az OMTK-ULE 1913 megszerezte első győzelmét a megyei II. osztályban. A Kunágota ellen fölényes győzelmet arattak Buzáék.

Az első forduló nem úgy sikerült az újonc orosházi csapat számára, mint ahogy eltervezték. Az ULE Újkígyóson szenvedett 4:2-es vereséget. Czollner Gábor edző nem rejtette véka alá csalódottságát, ugyanakkor már a mai mérkőzéssel kapcsolatban bizakodóan nyilatkozott.
– A sikertelen rajt után mindenképpen magabiztos győzelmet kell aratnunk hazai környezetben. Szeretnénk bebizonyítani, hogy ami az első fordulóban történt, az egyszeri és megismételhetetlen- mondta bizakodva az edző.

A tréner és az a mintegy 150 néző, aki kilátogatott a Mátrai Stadionba, nem hiába várta optimistán a találkozót, Pardiék ötletes játékkal feledtették a múlt heti fiaskót.

OMTK-ULE 1913 – Kunágota  TE        6 – 0    ( 3 – 0 )

Orosháza, Mátrai Stadion. 150 néző. Vezette: Pájer T. (Rakonczai Zs.,Révész N.).

Orosháza: Marunák – Fejes (Harmati), Szabó N., Kovács D., Buza (Lövei), Kánya, Deli, Futaki (Pardi), Elekes (Kasza), Mucsi (Kolozsvári Cs.), Horváth M. Edző: Czollner Gábor.

Kunágota: Csomós – Sirkó, Makai, Suhanyeczki (Multyán Zs.), Szabó B.(Lólé K.), Kovács Zs., Sárvári, Lólé L., Sóstai, Papp, Samu. Edző: Multyán Lajos Attila.

Gólszerzők: Mucsi (26.p.), Buza (28.p.), Kánya (43.p. – 11-esből), Pardi (60.p. – 11-esből), Lövei (81.p.), Horváth M. (88.p.).

A mérkőzés krónikája:

Az első 10 percben a két 16-os között folyt a játék. Az első lövés Buza nevéhez fűződik, amikor a 15. percben lőtt távolról fölé. A 26. percben megszerezte a vezetést az ULE. Buza mélységi passzával Mucsi iramodott kapura, majd lőtt a kapus hasa alatt a hosszú sarokba, 1-0.

Két perc múlva újabb orosházi gólnak örülhettek az ULE szimpatizánsok. A 28. percben egy óriási védelmi hibát kihasználva Buza gurította az eléje kerülő labdát a hálóba, 2-0.

A 42. percben Suhanyeczki kezén csattant egy labda, 11-es. a büntetőt Kánya a kapu jobb oldalába helyezte, 3-0.

Az OMTK-ULE játékosai feledtették a múlt heti fiaskót (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Az OMTK-ULE játékosai feledtették a múlt heti fiaskót (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A második félidő egy vendég kapufával kezdődött. Suhanyeczki tréfálta meg a kint álló Marunák kapust, mintegy 40 méterről emelt kapura, a labda a felső vasról pattant vissza a mezőnybe.

Az 55. percben Mucsi révén a hazaiak is lőttek egy felső „kapufát”, öt perccel később pedig egy újabb gólt. A 60. percben Kaszát buktatták a 16-oson belül, 11-es. A büntetőt Pardi helyezte a kapu jobb oldalába, 4-0.

A 68. percben ismét Kaszát buktatták, újabb 11-es. Ezúttal Szabó Norbert büntetőjét Csomós kapus kivédte.

A 81. percben talán a mérkőzés legszebb gólját láthattuk. Lövei két csel után emelt távolról a kapus felett a hálóba,   5-0.

A 88. percben a fiatal Horváth Miklós kicselezte azt,aki útjába került, majd a kapus mellett gurított a hálóba, 6-0.

Az OMTK-ULE minden csapatrészében  felülmúlta ellenfelét és ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Czollner Gábor: – Az első fordulóbeli vereség után nagyon fontos volt, hogy nagyarányú győzelmet arassunk, amit úgy gondolom,  teljesítettünk és kiszolgáltuk közönségünket. Remélem, hogy innentől kezdve lendületbe jövünk és további eredményes mérkőzéseket tudunk vívni.

Az OMTK-ULE 1913  augusztus 25-én ismét hazai pályán lép pályára, 17.30 órakor fogadja bajnoki mérkőzésen a Battonyát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.