- hirdetés -

Nagyszabású felkészülési tornát rendez a hét végén (augusztus 19-20) az Orosházi NKC az ifi és a felnőtt korosztály számára. Az OXXO-Energy Kupán, a Táncsics csarnokban az ifjúsági, az Eötvös csarnokban a felnőtt csapatok küzdenek két napon át.

A nyár folyamán kézilabdára kiéhezett szurkolók számára igazi csemegének ígérkezik a hét végi meccssorozat, mely elsősorban természetesen a bajnoki idény előtti erőfelmérésről szól. A résztvevő együttesek szakmai stábjai itt kaphatnak képet csapataik felkészültségi szintjéről, illetve a mérkőzés szituációkban mutatkozhatnak meg az esetleges javítandó hiányosságok.

Keletről hat, nyugatról két csapat

A szervezők az ifjúsági és a felnőtt mezőnyt is két csoportra osztották. A felnőtteknél az A jelű négyesbe került az Oxxo Energy ONKC, a Kozármisleny SE, a Hajdúnánás SK és az NKK Balmazújváros csapata. A B csoportot a PC Trade Szeged KKSE, a Switelsky-Szombathelyi KKA, a Szent István OTP és a Hódmezővásárhelyi LKC gárdái alkotják.

Dancsó Dalmáék megszakították a Balmazújváros tavaszi szériáját (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A bajnokságban is kemény ellenfél volt a Balmazújváros (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az A csoportban  a Balmazújváros, a Hajdúnánás, a nyugati Kozármisleny és a tavalyi bajnoki negyedik vendéglátók küzdelmeiben kiélezett, kemény csatákra számíthatunk, remélhetőleg orosházi győzelmekkel.

A B csoport nézői sem unatkoznak majd

Igen csak színvonalas mérkőzések várhatók a B csoportban is, amire garancia, hogy a legutóbbi bajnokság keleti és nyugati csoportjának második helyezettje a Szeged KKSE és a Szombathelyi KKA egyaránt ebbe a négyesbe került.

A csoportmérkőzések vasárnap délig tartanak, délután jönnek sorra a helyosztók, melyeken a két csoportból az azonos helyet megszerzők csapnak össze és az első helyezettek küzdenek egymással a kupagyőzelemért.

– Fontos számunkra a kupaszereplés, de a fő hangsúly nem ezen van. Ez „csak” a felkészülés egyik, bár fontos állomása, ahol a lányok sorozatterhelés és mérkőzés körülmények között gyakorolhatnak, szokhatnak össze az újak a régiekkel. A lényeg, hogy a hiányosságok felszínre kerüljenek és a csapat a bajnokság kezdetére legyen a lehető legjobb – mondta el a kupával kapcsolatosan Papp László vezetőedző.

Az orosházi lányok szombaton 11.45-kor lépnek először pályára az előző szezont a 9. helyen záró Balmazújváros ellen, második mérkőzésükön, 16.45-től az NB I/B nyugati csoportjában 11. Kozármisleny lesz lányaink ellenfele. Harmadik csoporttalálkozónkon, vasárnap 11-ől, a tavalyi nyolcadik Hajdúnánással csapnak össze Papp László tanítványai. A kupa teljes és részletes programját az ONKC honlapján olvashatják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.