- hirdetés -

Fantasztikus élménnyel térhetett az haza szombaton este, aki kilátogatott az V. ViharsaRock Fesztivál második napjára. Három elsöprő koncertnek lehettek szem-, és fültanúi.

A rossz idő miatt a szervezők nem szabadtéren, hanem a klub nagytermében tartották meg a rendezvényt augusztus 12-én. Az embereket ez sem tántorította el attól, hogy ellátogassanak a Rock Klubba. Minden bizonnyal jól tették, hiszen a három fellépő zenekar bombasztikus estét varázsolt az élőzenét kedvelőknek.
– Ezek azok a koncertek, melyek még idézik a múlt varázsát, emberközelben, barátságban és a zene őszinte élvezetével ragad ki bennünket a hétköznapok lehangoló világából. Most bizonyosodott be a klub azon törekvése, hogy lehet világszínvonalat varázsolni egy kisváros hétköznapjaiba is – fogalmazott Mihály Zoltán beszámolójában.

Buli ezerrel

Elsőnek a Heep Freedom nevű Uriah Heep tribute-zenekar játszott, mely a hetvenes évek hardrock világát tárta elénk olyan nótákkal mint a July Morning, a Gypsy, vagy az Easy Living. A kiváló torkú énekes teljesítménye mellett ki kell emelni, hogy a kórus-részeknél a zenekar többi tagja is odatette magát, ami nem gyakori a mai zenekaroknál. Meg is lett az eredmény, ugyanis igen nagy és zajos sikert arattak.

Utánuk következett az Európában szinte mindenütt ismert és kedvelt Pribojszki Mátyás Band világszívonalú előadása. A szájharmonika virtuóza és fantasztikus zenésztársai elementáris erővel játszottak, mintha a mountreauxi jazzfesztivál zárónapján lettek volna többezres közönség előtt – derült ki a beszámolóból.

Pribojszki Mátyás és bandája hatalmas bulit varázsolt (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
Pribojszki Mátyás (k) és bandája hatalmas bulit varázsolt (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az est harmadik fellépője, a Soulbreakers immár másodjára látogatott Orosházára. Tavalyi bulijuk is jól sikerült, a mostani meg egyenes lehengerlő volt. Őrületes tempóban, igen nagy hangerővel, és két olyan énekessel mint Écska és Kyru lenyűgözték a hallgatóságot. Mindjárt a kezdésnél egy történelmi találkozásnak lehettek szem-, és fültanúi. Néhány dalban Pribojszki Mátyás csatlakozott a Soulbreakershez és kaptunk egy hihetetlenül magas színvonalú örömzenét.
– Azért történelmi, mert már régóta terveztek egy közös fellépést, ami az orosházi koncerten teljesült, mindannyiunk örömére.  Amit ki kell emelni, hogy az X-Faktor döntős csapat olyan zenei küldetéssel rendelkezik, ami nem hétköznapi. Stílusukban a heavy soul és a funky szólal meg igen kemény rockos változatban, ami az országban egyedülálló. Merész dolog amit csinálnak, de koncertjüket hallva igen hatásos – magyarázta Mihály Zoltán, aki hozzátette, hogy nem feltétlenül kell ahhoz stadion, nagyszabású fesztivál, többezres tömeg, hogy elmerüljünk a zene élvezetében. A klubkoncerten is megkapjuk ugyanazt, feltéve, ha ilyen kiváló emberek jönnek el hozzánk mint a Heep Freedom, a Pribojszki Band és a Soulbreakers – zárta.

És még mindig nincs vége…

Augusztus 19-én következik a harmadik nap, melyen orosházi zenekarok lépnek fel, nevezetesen a Bagaméri Projekt, a Der Sprinter és a Spektrum PRT (Tótkomlós-Békéscsaba), majd augusztus 26-án immár a főtéren a város történetében először egy angol zenekart is köszönthetünk a Hundred Seventy Splitet – a legendás woodstocki Ten Years After basszusgitárosának, Leo Lyons bandáját – majd az Ozone Mama csap a húrok közé. A fesztivál zárónapja szeptember 2-án lesz a Rock Klubban, fellép a Soundkillers, a Tűzkerék XT és az ABCD.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.