- hirdetés -

Az előző bajnokságban negyedik helyen végzett és a nyáron komolyabb személyi változásokon átesett női kézilabda csapatunk szerdán lejátszotta őszi első felkészülési mérkőzését. Ellenfelünk a Kézilabda Szeged SE együttese volt.

Oxxo Energy Orosházi NKC – Kézilabda Szeged SE 34-25 (18-11)

ONKC: Makai – Antal 6, Takács 4 (1), Dancsó 1 (1), Tobak 4, Hatala 3, Zsilák 9, Csere: Brunner, Késmárki (kapusok), Székesi 1, Zvolenszky 1, Kamuti 2, Tóth 3. Vezetőedző: Papp László.

Felnőtt együttesünk az előző szezon előkelő helyezése után merészebb, dobogós célokat fogalmazott meg a 2017-18-as bajnoki idényre. Ennek fényében figyeltük a lányok játékát, különös tekintettel az újonnan érkezettekre.

Az egy hetes szeghalmi edzőtábor után, kemény fizikai terhelés közepén tart a csapat. Tudjuk, hogy nem ilyenkor kell csodát várni a lányoktól és tudta ezt az a majd kétszáz szurkoló is, aki szintén nagyon várta már, hogy láthassa a kedvenceket. A műtét után lábadozó Vörös Bettina mellett a kisebb bokasérüléssel bajlódó irányító, Som Ildikó nem állhatott a csapat rendelkezésére.

A nagy melegben ugyan szegedi gólokkal kezdődött a találkozó, de az orosházi lányok hamar felvették a ritmust és a két vendég találatra hattal válaszoltak. Takács Fruzsina ott folytatta, ahol szezon végén abbahagyta. Szép gólokat lőtt és egyik-másik passza is élményszámba ment. Szép labdákkal találták meg beállóban Tobak Lucát, később pedig Kamuti Rékát. Új lövőink, Tóth Sára és Hatala Virág erőteljes, jó lövésekkel vétették észre magukat. Szélen is rendben levőnek látszik a csapat, elég csak Antal Jenifer 6 és Zsilák Katalin 9 góljára gondolnunk. A kapuban Brunner Zsanettől is láttznk szép dolgokat. Persze előfordultak hibák is, de a felkészülés jelen szakaszában ez még természetes. A vége felé ritkán voltak teljes létszámban a csapatok, de ez betudható a melegnek és a fáradtságnak.

Összességében biztató képet mutatott magáról első edzőmeccsén női csapatunk. Sok még az elvégzendő munka, össze kell csiszolódni a támadásnak, védekezésnek egyaránt, de az eddig látottak sok jót sejtetnek.

–Sokat kell még dolgoznunk. Ezen a mérkőzésen azt láttam, amit a felkészülés ezen szakaszában várni lehet a csapattól – nyilatkozta a mérkőzés után a klub honlapjának Papp László vezetőedző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.