- hirdetés -

Július 29-én újabb felkészülési mérkőzésen vannak túl az orosházi labdarúgó csapatok. A Rákóczi a Csongrádot győzte le, az OMTK-ULE 1913 pedig Sarkadkeresztúron diadalmaskodott.

A Rákóczi Vasas a Csongrád megyei I. osztály tavalyi 2. helyezett csapatát, a Csongrádot fogadta Rákóczitelepen.

Rákóczi Vasas – Csongrád      3 – 1      ( 1 – 0 )

Rákóczitelep, Vezette: Nagy I.J.

Rákóczi Vasas: Tóth (Lipcsei) – Márki, Ludányi, Bálint D.(Albert L.), Kiss Z. – Dudás, Nyéki (Sajti), Bozsóki – Mazán, Tasi, Simon R.(Vili M.). Edző: Dávid Zsolt.

A nagy meleg ellenére a csapatok támadólag léptek  fel a mérkőzés elején. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, amiből a Rákóczi értékesített egyet a félidőig. A 26. percben egy hazaadást csípett el Nyéki, majd a kapust kicselezve önzetlenül gurított vissza Tasi elé, csatárunknak nem okozott gondot két lépésről a hálóba pofoznia a labdát, 1-0.

A fehér mezes Rákóczi maga szerezte meg a győzelmet (Fotó: Betkó Tamás)
A fehér mezes Rákóczi magabiztosan szerezte meg a győzelmet (Fotó: Betkó Tamás)

A 64. percben buktatás miatt 11-eshez jutott a Csongrád. Lévai büntetőjét Lipcsei remek vetődéssel szögletre hárította. A futball góllal büntette a vendégeket. A 67. percben Mazán vitte a labdát az alapvonalig, majd lapos beadását Tasi belsőzte a sarokba, 2-0.

A 69. percben szöglet után Mohácsi  14 méterről tekerte a labdát a kapu jobb felső sarkába, 2-1.

A 74. percben Tasi labdájával Mazán tört kapura és lőtte ki a hosszú sarkot, 3-1.

Dávid Zsolt: Az elmúlt két hét kemény terhelése most csúcsosodott ki, mert lassan és pontatlanul játszottunk.

A Rákóczi legközelebb bajnoki mérkőzésen lép pályára, augusztus 12-én 17.30 órakor fogadja a Bcs.Előre 1912 II. csapatát.

Az OMTK-ULE Sarkadkeresztúron lépett pályára.

Sarkadkeresztúr – OMTK-ULE 1913       2 – 3

OMTK-ULE: Marunák – Dajka, Futaki, Szabó N., Debreceni  – Deli, Kánya ,  Elekes K.  Kasza – Buza-Horváth M. Cserék: Téglás,Barna M., Bogár P.,  Mucsi D. Fehér B. Edző: Czollner Gábor.

Az orosházi gólokat Buza, Mucsi és Debreceni szerezték.

Buza Barnabás szakmai vezető: Ízelítőt kapott a csapat, hogy mi várhat rá a bajnokság során idegenben. Megérdemelten nyertük meg az utolsó felkészülési mérkőzésünket.

Az OMTK-ULE 1913 augusztus 4-én, pénteken Magyar Kupa   mérkőzést játszik az ULE Sportcentrumában a Körösladány ellen. A találkozó kezdési ideje: 19 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.