- hirdetés -

Befejeződött a női futsal műfüves megyei bajnokság 2016/2017.évi küzdelme. A Szentetornyai Amazonok gólaránnyal maradtak alul a bajnoki címért folytatott küzdelemben, de az ezüst is szépen csillog.

A szentetornyai  lányok  megismételték  a tavalyi szezonban nyújtott teljesítményüket, mivel az előző szezonban is ezüstérmet szerzett  Zvolenszki Attila csapata.

– Milyen céllal kezdték a bajnokságot?

– A tavalyi ezüst után szintén a dobogót céloztuk meg a 2016/2017.évi szezonban. Az ősz nem a terveinknek megfelelően alakult, pontokkal voltunk lemaradva riválisunkkal szemben. A tavaszi felkészülésünkön sokat beszélgettünk a csapaton belül és mindenki elhitte, hogy nincs veszve a bajnokság. Ez be is bizonyosodott, hiszen a tavasszal mindhárom fordulón az élen végeztünk és nem csak utolértük a Dévaványa csapatát, hanem sikerült egy ponttal megelőzni őket a záró fordulóra.

Idén is ezüstérmet szereztek az Amazonok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Idén is ezüstérmet szereztek az Amazonok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az utolsó kör izgalmasan ért véget, hiszen pontegyenlőség alakult ki és az egymás elleni eredmény is egyforma volt. A gólarány döntött a ványai lányok javára. Egy találaton múlott az első hely – kezdte az értékelést Zvolenszki Attila edző.

– Miben kell még előre lépni?

– A csapat „egyben van”, egyedül a létszámban kellene bővülnünk, mert ha van sérülés vagy más elfoglaltság, akkor már gondban vagyunk a cseréket illetően, ami nagyon fontos a kuparendszerű bajnokság lebonyolításában. Az edzéslátogatottságon lehetne még javítanunk. Senkit nem szeretnék kiemelni, hiszen nagyon kevés kapott gól mellett nagyon sokat rúgtunk és pontban a bajnok sem előzött meg minket. A bajnokság gólkirálynője Zvolenszky Kata lett 18 találattal.

A szakember elmondta, büszke  arra,  hogy sajátnevelésű és orosházi lányok alkotják a Szentetornyai Amazonok csapatát. Az egyesület a következő idényre is a műfüves futsal bajnokságba nevez, ahol ismét  a dobogó a lányok célja. A felkészülést július végén kezdik.

Akik kiharcolták az ezüstérmet: Palócz Mónika, Zvolenszkiné Szlopócki Julianna, Zvolenszki Vivien, Zvolenszky Kata, Szlopóczki Nikoletta, Laczkó Mária, Horváth Renáta, Groska Adrienn, Kovács Márta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.