- hirdetés -

Két megmérettetésen is részt vettek a közelmúltban az Orosházi Sakk Egyesület versenyzői. Makón a Hagymatikum Kupán, míg Békéscsabán az Ancsin Emlékversenyen álltak rajthoz.

Június 22-25. között rendezték meg Makón a FIDE értékszámszerző Hagymatikum Kupát két csoportban – tudtuk meg Horváth Antaltól. Az ”A”csoportban tízen, míg a „B” csoportban harmincöten versenyeztek. A 7 fordulós „B” csoportban orosházi siker született. Győri Szabolcs állt az élen a szegedi Bernáth Róberttel, mindketten 6-6 pontot szereztek, de végül a holtverseny az orosházi sakkozónak kedvezett. A harmadik hely a biatorbágyi Áts Lászlóé lett 5 ponttal. Az orosházi Kunos Zoltán 4,5 ponttal 5. helyen végzett.

X. Ancsin Sakk Emlékverseny

Június 29-02. között zajlott Békéscsabán a X. Ancsin Sakk Emlékverseny, ahol az utolsó nap dupla fordulója előtt az a négy sakkozó állt azonos teljesítménnyel az élen, akik egymás ellen játszottak délelőtt. A versenyt vezető tandem tagjai közül Divald Tamásnak mindenképpen nyernie kellett volna a szintén jó formát mutató orosházi Bogdány Gáborral szemben, de csak remit ért el, vagyis Fekete Albert számára a viadal tavalyi győztese, Kakuk Sándor ellen szintén elég volt fél pont a végső sikerhez.

Az előző évekhez mérten nagyon sok meglepő eredmény született, végig nyílt verseny folyt, és izgalmas keretek között dőlt el a végeredmény. Igaz, hogy létszámában az idei viadal elmaradt a korábbi évekéhez, de a bemutatott harcos sakk sok mindenért kárpótolt bennünket – összegzett Petró József, a Békés Megyei Sakkszövetség elnöke.

Végeredmény:
1. Fekete Albert Kisújszállási SE 5,5 pont
2. Divald Tamás Tóth László SE 5,5 pont
3. Lévay Sorin Mátra SC 5,0 pont
4. Bogdány Gábor Orosházi SE 5,0 pont
5. Samu Sorin-Mihai Vados Arad ROU 4,5 pont
6. Kakuk Sándor Orosházi SE 4,5 pont
7. Kunos Zoltán Orosházi SE 4,5 pont

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.