- hirdetés -

Nyáron is gondoskodik az Orosházi Önkormányzat a rászoruló gyermekek étkeztetéséről. Naponta csaknem 600 adag ebédet osztanak ki a gyermekeknek. Van, aki elviszi, más az oviban fogyasztja el, de hét adag ebédet Kiscsákóra is szállít a Tanyasegítő Szolgálat.

Megkezdődött a vakáció. Sok család nyaralni indul, másoknak az is gondot jelent, hogy lássák el gyermekeiket. A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek ellátásának finanszírozását az állam magára vállalta – Orosháza azonban jóval többet tesz. Június 16-tól 43 munkanapon át, azaz a nyári szünet alatt a város minden gyermekvédelmi kedvezményre jogosult kiskorúja minden hétköznap megkapja az ingyenes ebédet.

Nyáron sem maradnak ebéd nélkül a gyerekek (Fotó: Rajki Judit)
Nyáron sem maradnak ebéd nélkül a gyerekek (Illusztráció: Rajki Judit)

– Tájékoztató leveket is kiküldtünk, hirdetések útján is értesítettük a rászorultakat. Aki gyermekvédelmi kedvezményre jogosult és ezt a jogosultságát igazolja, annak a gyermeke igénybe veheti a napi egyszeri ingyenes, meleg étkezést. Senkit nem utasítunk el: a Családsegítő Szolgálat folyamatosan dolgozza föl a beérkező kérelmeket, illetve lemondásokat és továbbítja az Eötvös téri konyha felé – tájékoztatta az OrosCafét Kovács György a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Iroda vezetője.

– Napi 1070 adagot főzünk, ebből körülbelül 590 ebéd a gyermekek ingyenes étkeztetése. A legtöbben, 330-an érte jönnek és ételhordóban elviszik, de 240 óvodás és 27 iskolás az intézményben fogyasztja el az ebédjét. Ezek természetesen hozzávetőleges adatok, mert az igényeknek megfelelően, kétnaponta kapjuk az új összesítést. Ha valaki szól, hogy lisztérzékeny, tejérzékeny, cukorbeteg, vagy más étkezési problémája van, ugyanúgy, ahogy iskolaidőben, most is biztosítjuk számára megfelelő kosztot. Jelenleg 7 gyermeknek készítünk spciális ételt – mondta lapunknak Urbánné Klapács Katalin, az Orosházi Gyermek- és Diákétkeztetési Intézmény vezetője.

Az 1070 ebéd másik felét egyházi intézményekbe, idősekhez és munkahelyi ebédként szállítják ki az Eötvös téri konyháról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.