- hirdetés -

Május tizedike óta működik a katasztrófavédelem kéményseprőipari honlapjának megújított online ügyintézési felülete. Az átalakítással és fejlesztéssel egyszerűbbé és gyorsabbá válik az időpontfoglalás és megrendelés folyamata.

Az átalakítással és fejlesztéssel egyszerűbbé és gyorsabbá válik az időpontfoglalás és megrendelés folyamata. A katasztrófavédelem országos hatáskörű kéményseprőipari szerve az ellátási területéhez tartozó mind a tizenhét megyében ügyfélszolgálati pontot és önálló, mobilról is jól használható honlapot működtet, ezek mellett pedig hívható a kormányzati ügyfélvonalhoz kapcsolódó 1818 9.1-es ingyenes telefonvonal is. A szervezet kiemelt figyelmet fordít arra, hogy biztosítsa az egyedi, személyre szabott ügyintézés lehetőségét. Ezt a célt szolgálja az új honlap ügyfélszolgálati oldalának optimalizálása is, azon belül az online ügyintézési lehetőség megteremtése.

Az online űrlap elküldésével az ügyféligény és munkavégzéshez szükséges adatok néhány másodpercen belül abba a megyébe és ahhoz a kéményseprőmesterhez érkeznek, aki az adott megyében a sormunkát tervezi. Az adatok ellenőrzése után a megyei ügyfélszolgálaton dolgozó kolléga keresi az ügyfeleket először telefonon, majd írásban a munka részleteinek egyeztetése és visszaigazolása érdekében – írja a katasztrófavédelem honlapja.

A harmadik időpontot a tulajdonosnak kell bejelenteni

A sormunka ellátásának rendeletben meghatározott folyamata alapján ha a tervezett sormunka a lakosokhoz értesítők útján eljuttatott első és második időpontban meghiúsul, a kéményseprőipari szerv és az ingatlan használója harmadik időpontban állapodik meg. Ennek a harmadik kiszállásnak az időpontját lesz lehetősége a katasztrófavédelem ellátási területén élő lakosoknak online, az Időpontfoglalás űrlap kitöltésével és elküldésével megválasztani.

Az elmaradt sormunka pótlását szolgáló időpont egyeztetését már az ügyfélnek kell kezdeményeznie a második értesítőn szereplő naptól számított 30 naptári napon belül. Ekkor az ellátásért fizetni kell, a kiszállási díj összege az ingatlan helye szerint illetékes önkormányzat rendeletében meghatározott, a 2015. július 1-i állapot szerinti közszolgáltatási díj harminc százalékának megfelelő összeg.

Ha a közfeladat ellátására a közösen egyeztetett időpontban sem kerül sor, vagy a 30 napos határidőt valaki elmulasztja, a kéményseprőipari tevékenység ellátójának kötelessége értesíteni a tűzvédelmi hatóságot. A hatóság első intézkedésével felszólítja az ügyfelet a sormunka megrendelésére, ez a másik olyan terület, amit a most továbbfejlesztett felületen online intézhetnek.

A fejlesztések elérhetőek a katasztrófavédelem kéményseprést támogató, és mobil eszközökről is működő weboldalán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.